У Києві знешкодили грабіжників, які підмішували жертвам «ліки» в алкоголь

У Києві знешкодили грабіжників, які підмішували жертвам «ліки» в алкоголь

Фото, відео
Укрінформ
За даними поліції, зловмисники знайомилися з відвідувачами розважальних закладів та перехожими на вулицях і пропонували їм алкоголь, в який підсипали лікарський препарат.

Як передає Укрінформ із посиланням на Нацполіцію, унаслідок дій зловмисників один з потерпілих помер.

«Під час реалізації оперативної інформації співробітниками управління міграційної поліції Києва спільно зі слідчими за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та за силової підтримки спецпризначенців КОРДу викрили та затримали п’ятьох осіб за вчинення розбійних нападів на громадян із використанням сильнодіючих лікарських препаратів. Це - четверо чоловіків, 1981, 1986, 1987, 1997 років народження, та жінка, 1980 року народження», - йдеться в повідомленні.

У Києві знешкодили банду грабіжників / Фото: npu.gov.ua/news

Як розповів заступник начальника поліції Києва - начальник слідчого управління Дмитро Шумейко, поліцейські встановили, що кожен зі спільників мав чіткий розподіл функцій.

За даними правоохоронців, зловмисники знайомилися з громадянами у розважальних закладах і на вулицях та пропонували їм випити алкоголь. Вони непомітно підсипали у напій сильнодіючий лікарський препарат, від якого потерпілі непритомніли. Після цього зловмисники забирали цінні речі та втікали. Відомо, що від дій правопорушників помер один з потерпілих.

Поліцейські провели чотири обшуки, у тому числі за місцями проживання правопорушників. Вилучено флакони та блістери з різними сильнодіючими лікарськими препаратами, а також предмет, схожий на бойову гранату. Фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу.

Читайте також: У Запоріжжі судитимуть членів банди за вбивство професора університету

«Розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 статті 115 (умисне вбивство) та ч. 2 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України. За процесуального погодження з Київською міською прокуратурою слідчі готують затриманим повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою», - підсумував Дмитро Шумейко.

Зловмисникам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-