Посадовця «Київпастрансу» підозрюють у привласненні понад трьох мільйонів

Посадовця «Київпастрансу» підозрюють у привласненні понад трьох мільйонів

Укрінформ
У Києві повідомили про підозру начальнику служби безпеки та надзвичайних ситуацій КП «Київпастранс», який завдав понад 3 млн грн збитків на охороні об’єктів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

«Повідомлено про підозру начальнику служби безпеки та надзвичайних ситуацій КП «Київпастранс» у службовій недбалості, що спричинило збитків у розмірі 3,3 млн грн виділених на організацію охорони об’єктів критичної інфраструктури м. Києва (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році КП «Київпастранс» уклало з переможцем тендеру - приватною охоронною компанією - договір про надання послуг з фізичної охорони об’єктів КП «Київпастранс», зокрема станцій Борщагівської лінії швидкісного трамваю, а також здійснення на них перепускного режиму професійними охоронцями за визначеними цілодобовими охоронними постами.

Читайте також: В управління освіти Голосіївського району прийшли з обшуком

У подальшому на підставі затверджених актів надання послуг комунальне підприємство перерахувало на рахунки приватного підприємства бюджетні кошти у сумі понад 4, 1 млн грн.

«Однак, досудовим розслідуванням встановлено, що обсяги та вартість охоронних послуг не відповідали заявленим у документах. Фірма не мала у штаті достатньої кількості охоронців для виконання умов договору та залучала до чергувань сторонніх осіб без відповідної кваліфікації. На окремих об’єктах охорона була відсутня взагалі», - сказано в повідомленні.

Вищевказані порушення залишились поза увагою начальника служби безпеки та надзвичайних ситуацій КП «Київпастранс», який безпосередньо і мав перевірити обсяги наданих послуг.

Читайте також: До Київтеплоенерго і Київводоканал прийшли з обшуками

За висновками судової економічної експертизи, вказаними діями комунальному підприємству КМДА завдано збитків на суму 3,3 млн грн.

Також, у липні 2021 року повідомили про підозру керівнику вказаної охоронної структури та фактом привласнення вказаних коштів. Його дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня у Києві повідомили про підозру начальнику відділу КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району міста Києва», а також керівнику підрядної організації, які завдали збитків у 750 тис. грн на ремонті в житлових будинках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-