У листопаді відкриють рух на оновленій ділянці Великої кільцевої – Кличко

У листопаді відкриють рух на оновленій ділянці Великої кільцевої – Кличко

Фото
Укрінформ
До кінця листопада цього року відкриють рух на оновленій ділянці Великої кільцевої від Одеської площі до вулиці Ватутіна.

Як передає Укрінформ, про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки робіт з капітального ремонту об’єкта, передає пресслужба КМДА.

«Місто продовжує оновлювати Велику кільцеву дорогу. Сьогодні активні роботи тривають на ділянці від Одеської площі до вулиці Ватутіна. Це – одна з ділянок, яку столиця нещодавно отримала на свій баланс від області. На чому місто наполягало давно, щоб мати змогу розпочати ремонт. Адже десятиліттями там тільки «латали» ями. Останній раз дорогу капітально ремонтували 46 років тому. Тепер ця частина «втомленої» дороги фактично відбудовується заново. А це – майже три кілометри шестисмугової магістралі», – наголосив Кличко.

Читайте також: На естакаді Південного мосту обмежать рух до 15 грудня

Нині там вкладають нижні шари асфальту. Також уже встановили світлофори та 105 опор для сучасної системи зовнішнього освітлення. Облаштують і нові тротуари, велодоріжки, здійснять благоустрій прилеглої території. Капітальний ремонт включає і встановлення бар’єрної огорожі та 8 сучасних павільйонів очікування на зупинках громадського транспорту. Повністю завершити цей об’єкт місто планує наступного року.

Крім того, в рамках капітально ремонту Кільцевої дороги розпочали капремонт вулиці Лятошинського. На ній влаштують велосмуги, зони для паркування автомобільного транспорту, встановлять нову мережу зовнішнього освітлення.

Кличко перевірив ремонт Великої кільцевої дороги/ Фото: пресслужба Кличка

Паралельно триває середній ремонт іншої ділянки Кільцевої дороги. Дорожники працюють на ділянці від Столичного шосе до розвороту поблизу АЗС «Окко».

«Хочу зазначити, що дорожньо-будівельний сезон цього року видався активним. На більш ніж 40-ка об’єктах уже завершені ремонтні роботи. І ще понад 20 об’єктів ми плануємо завершити цього року», – зазначив Кличко.

Він також нагадав, що цього року місто планує відкрити рух новозбудованою ділянкою Великої кільцевої до вулиці Богатирської та добудувати там транспортну розв’язку.

Читайте також: Кличко звільнив керівника Інституту Генплану Києва

Як повідомлялося, автомобільне сполучення Великою Окружною дорогою запустять до кінця цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-