Дитячий фестиваль «NEOсвітній Арсенал» стартує 30 вересня у Києві

Дитячий фестиваль «NEOсвітній Арсенал» стартує 30 вересня у Києві

Укрінформ
З 30 вересня до 3 жовтня Мистецький арсенал перетвориться на гігантську квест-кімнату для юних митців та дослідників 6-12 років, їх вчителів та батьків.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Мистецького арсеналу.

“Понад пів сотні учасників зі всієї України, серед яких місцеві та національні музеї, театри, організації-популяризатори науки та розвитку креативності, видавництва, виробники настільних ігор, об’єднала тема «Різні разом» — про різноманіття та співіснування різностей, про інклюзію в найширшому розумінні. Перед розробкою програми NEOсвітнього Арсеналу його учасники пройшли тренінг із взаємодії з людьми з інвалідністю від експерток та експертів у сфері інклюзії”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, простір фестивалю сконструйовано так, щоб відвідувачі могли і насолоджуватись взаємодією, і відпочивати в зонах сенсорної безпеки чи в кімнаті тиші.

Програма NEOсвітнього Арсеналу складається з подорожі локаціями учасників, згрупованими за темами: Людина, Суспільство, Всесвіт.

Мистецькі інсталяції та інтерактивні програми представляють, зокрема, Пархомівський художній музей, Одеський художній музей, Музей Революції Гідності, Верховний Суд України, Заповідник Тустань, Національний музей Голодомору, Музей у темряві «Третя після опівночі», Arch4kids, Музей Історії Туалету, Лисичанський краєзнавчий музей, STEM-школа INVENTOR та багато інших.

У програмі майстер-класів, інтегрованих в простір NEOсвітнього Арсеналу, заплановано понад три десятки занять.

Читайте також: У Тернополі відкрився триденний книжковий «Бібліофест»

На ярмарку від видавництв та виробників настільних ігор можна придбати найсвіжіші книжкові новинки для дітей та підлітків, розваги для розвитку всієї сім’ї.

Перформативна програма складається з виступів народного аматорського театру-студії «Паростки», Київської академії естрадно-циркових мистецтв, фольк-студії «Правиця», барабанного гурту «DrumArt», духового оркестру «Сувенір».

Кінопростір запрошує на покази від фестивалю «LINOLEUM» та Fight for Right.

В програмі Лекторію заплановані зустрічі з експертами, телезірками, письменниками, відомими блогерами та спортсменами. Вони ділитимуться з підлітками, вчителями та батьками історіями успіху та секретами відновлення після болючих життєвих травм, ідеями з виховання та екологічних стосунків у родині, розвитку критичного мислення та іншими темами і лайвхаками, такими необхідними для комфортного співіснування і взаємодії різних людей.

Переглянути програму можна на сторінці NEOсвітнього Арсеналу. 

Фестиваль «NEOсвітній Арсенал» організовується Мистецьким арсеналом і покликаний розвивати практики неформальної освіти та едютейменту (навчання через гру) в музеях та інших культурних інституціях.

Цьогоріч проєкт підтримано Українським культурним фондом.

Як повідомляється, фестиваль працюватиме з 11:00 до 19:00. У четвер та п’ятницю передбачено години безкоштовного відвідування з 17:00 до 19:00.

Працівники Мистецького арсеналу дотримуються масочного режиму та усіх карантинних норм: понад 80% вакциновані; контактні поверхні регулярно дезінфікують; контролюють потік відвідувачів: на кожного відвідувача розраховано понад 4 кв.м площі фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-