На шести станціях метро іде капітальний ремонт

На шести станціях метро іде капітальний ремонт

Укрінформ
У Київському метрополітені тривають капітальні ремонти на станціях «Чернігівська», «Іподром», «Площа Льва Толстого», «Дорогожичі», «Житомирська» та «Контрактова площа».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київський метрополітен у Фейсбуці.

«У рамках річного плану капітальних ремонтів Київського метрополітену тривають роботи на станціях «Чернігівська», «Іподром», «Площа Льва Толстого», «Дорогожичі», «Житомирська» та «Контрактова площа». Зокрема проводиться шпаклювання та побілка колійного склепіння, заміна плитки на стінах, перекладання гранітного покриття, ремонт сходового полотна», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: До КМДА прийшли з обшуками через землю біля метро «Сирець»

Зазначається, що у деяких місцях, як, наприклад, у переході станції "Контрактова площа", проводиться заміна старої плитки. Вона більше не виробляється і досить сильно пошкоджена за 45 років експлуатації.

“Таких місць багато можна зустріти у місті - кераміка чи мозаїка на стінах заводів, шкіл, поліклінік, інститутів. Ці об’єкти не мають охоронних статусів, а відповідно ремонтуються за загальними нормами. Однак на території наших станцій ми вирішили залишати невеликі квадрати для історії метрополітену. Пізніше поряд будуть розміщені таблички з коротким описом та авторами зразків”, - розповіла заступниця начальника метрополітену Наталія Макогон.

Читайте також: На станції метро «Майдан Незалежності» у Києві відремонтували всі ескалатори

У підземці додали, що капітальні ремонти інфраструктури метрополітену плануються щорічно та проводять відповідно до визначеного графіка на підприємстві. Це дозволяє безпечно перевозити пасажирів, які користуються станціями.

Як повідомлялося, у переході станції «Позняки» нещодавно капітально відремонтували сходове полотно та замінили гранітне покриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-