У Києві пройшов Марш рівності-2021

У Києві пройшов Марш рівності-2021

Фото
Укрінформ
У Києві завершився Марш рівності-2021 за права людини для ЛГБТІ+ спільноти.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у марші взяли понад 5 тисяч осіб.

Учасники маршу пройшли колонами від станції метро "Золоті ворота" до площі Льва Толстого, де у супроводі поліції спустились у метро.

За словами представників поліції, учасників маршу розвезли у супроводі поліції спеціальними потягами метро, де, окрім них, нікого не було. Біля станцій на учасників чекав спеціальний наземний транспорт, який розвіз їх по місту.

Координаторка зі зростання та активізму у Amnesty International Ukraine Дзвенислава Щерба у коментарі Укрінформу розповіла, що вийшла на марш для того, щоб захистити свої права та права тих людей, які не змогли вийти на цьогорічний марш.

Читайте також: У Харкові відбувся марш рівності KharkivPride

"Мені набридло, що насильство та ненависть прикривається традиціями, що злочини на ґрунті ненависті не розслідуються і коли в принципі ЛГБТІ+ людей вважають якимись неправильними і такими, що не заслуговують на захист свої прав", - підкреслила вона.

Вимогами цьогорічного маршу стали: ухвалити на осінній сесії парламенту урядовий законопроєкт № 5488, яким передбачено внесення змін до національного законодавства щодо боротьби з дискримінацією та впорядкування відповідальності за злочини, мотивовані гомофобією, трансфобією та іншими формами нетерпимості; офіційно визнати в Україні у найближчій перспективі цивільні партнерства між людьми однієї документальної статі; підвищити в системі охорони здоров’я увагу до епідемічного благополуччя спільнот ЛГБТІ+. Загалом організатори сформували вісім вимог до керівництва країни.

Марш рівності на підтримку прав ЛГБТ / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

У центрі Києва перекривали рух автотранспорту та чергували посилені загони правоохоронців.

Поліція перекрили вулиці у центрі Києва / Фото: Олена Худякова, Укрінформ


Читайте також: У центрі Києва через Марш рівності перекрили низку вулиць

При цьому в парку Шевченка відбулася акція противників маршу.

"Противники Маршу рівності" / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Мітинг проти ЛГБТ-маршу / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт №5488 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації" було зареєстровано у Верховній Раді 13 травня. Ініціатор законопроєкту - Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Наразі документ перебуває на розгляді у профільному комітеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-