У Києві цьогоріч послугами служби зайнятості скористались майже 800 військовослужбовців

У Києві цьогоріч послугами служби зайнятості скористались майже 800 військовослужбовців

Укрінформ
Від початку року 111 учасників Антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил знайшли роботу за сприяння Київського міського центру зайнятості.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі установи.

«Захисники України для служби зайнятості - пріоритетна категорія громадян. Столична служба зайнятості допомагає учасникам АТО/ООС в пошуку роботи відповідно до їх фаху та кваліфікації, надає профорієнтаційні та консультаційні послуги. З ними працюють фахівці служби, зокрема, навчають правильно складати резюме, будувати свою співбесіду з роботодавцями та ін. При цьому до кожного застосовується індивідуальний підхід», - зазначив директор КМЦЗ Віктор Білич.

За його словами, послугами столичної служби зайнятості за цей час скористались 760 безробітних військовослужбовців, які брали участь в АТО, з них 524 охоплено профорієнтаційними послугами. Допомогу по безробіттю на сьогодні отримують 208 учасників АТО/ООС.

Читайте також: У Києві вдвічі зменшилася кількість безробітних – служба зайнятості

У КМЦЗ зазначили, що звільнених у запас військовослужбовців, які звернулися до державної служби зайнятості, інформують про стан ринку праці столиці, наявність вільних робочих місць. Зокрема, пропонують відвідати групові консультації – семінари з техніки пошуку роботи, тренінги, мініярмарки та ярмарки вакансій, а за потреби - пройти професійну підготовку чи перепідготовку та підвищити кваліфікацію.

Щоб розширити спектр послуг для ветеранів АТО/ООС та підвищити їх ефективність, Київський міський центр зайнятості домовився про співпрацю з благодійною організацією «Благодійний фонд «Ветеран Хаб++». Однією зі спільних ініціатив став недавній кар’єрний захід для учасників бойових дій #РОБОТА_Є, приурочений до 30-річчя Незалежності України. У ньому взяли участь провідні роботодавці столиці, які презентували свої вакансії, ознайомлювали з умовами праці на підприємствах, вимогами до претендентів. На заході побували понад 50 учасників бойових дій, десять з яких подали резюме.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-