Центри адмінпослуг Києва почали приймати е-паспорти у «Дії»

Центри адмінпослуг Києва почали приймати е-паспорти у «Дії»

Укрінформ
Відсьогодні Центри адміністративних послуг Києва починають приймати документи громадян не лише у паперовому, а й у цифровому вигляді – через застосунок «Дія».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська держадміністрація.

«Це додаткова зручність для користувачів смартфонів, яким не треба нести з собою в ЦНАП ID-картку, закордонний паспорт, права чи ідентифікаційний код. Завантажуєте застосунок «Дія», скануєте спеціальний QR-код, який вам показує співробітник ЦНАПу, і ваші документи верифіковано. Документ автоматично потрапляє на пошту ЦНАПу», – пояснив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Читайте також: Україна - перша у світі, де паспорти в смартфоні стали повними юридичними документами

За його словами, ця послуга відсьогодні доступна в усіх 14 ЦНАПах міста – включно із трьома філіями.

«Київ найшвидше адаптується до інновацій, лишаючись лідером у запровадженні адміністративних послуг, які потім імплементуються на всю Україну. Ми розвиваємо усі свої сервіси в режимі реального часу разом із вами», – заявив Усов і запропонував надсилати відгуки про якість застосування «Дії» у ЦНАПі в чат-бот свого Telegram-каналу: https://t.me/usov_ua_bot.

У КМДА нагадали, що столичні ЦНАПи відновили прийом заявників без попереднього запису, але залишили можливість запису до електронної черги.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 23 серпня набув чинності закон про безперешкодне використання електронного паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-