Лідери громадськості та іноземні посли у столиці посадили алею Незалежності

Лідери громадськості та іноземні посли у столиці посадили алею Незалежності

Фото
Укрінформ
У київському Ботанічному саду імені М.М. Гришка до 30-ї річниці Незалежності України лідери громадськості та іноземні посли посадили алею Незалежності.

Акція відбулася 20 серпня з ініціативи організаторів Міжнародного екологічного проєкту Greening of the Planet, передає Укрінформ.

Участь у заході взяли перші особи держави і посли інших країн. Загалом було посаджено 30 дерев.

У київському Ботанічному саду посадили алею Незалежності / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

«Наша місія - сьогодні тут не лише підтримати своєю участю екопроєкт, а й відзначити День Незалежності, бо висаджуємо 30 дерев до 30-ї річниці Незалежності України», - сказала Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Куба в Україні Натача Діас Агілера.

Водночас посол Хорватії Аніца Джаміч зазначила, що така екоініціатива в Україні є прикладом для громадськості та бізнесу в інших країнах. За її словами, дипломати раді підтримати та об’єднатися заради вищої мети - зробити планету більш екологічною.

Посол Чорногорії в Україні Драгіца Понорац зауважила, що в наших двох країн є спільне прагнення - бути екокраїною. "Згідно з Конституцією Чорногорії, республіка є «екологічною державою», під різними природоохоронними режимами», - наголосила дипломат.

За словами співініціатора й організатора проєкту Ганни Крисюк, «Озеленення планети» - це глобальна ініціатива, яка не просто відроджує екосистему землі, а й відновлює енергетичний баланс та є об’єднавчим фактором для людей всього світу.

Читайте також: У Чернівцях оновили сквер біля колишньої Резиденції митрополитів

«В цьому році нам вдалося висадити близько 5,5 мільйона дерев за день, встановивши рекорд. А від початку року до сьогодні це - 15 мільйонів у 143 країнах світу», - зазначила вона.

Наприкінці жовтня організатори планують об’єднати 1 млн людей за одну добу та сподіваються висадити таку ж кількість дерев. Водночас наступного року передбачається об’єднати 100 млн людей у всьому світі та посадити за тиждень майже у всіх країнах 100 мільйонів дерев.

Як повідомлялося, у квітні цього року в межах проєкту «Озеленення планети» проходила акція «1 млн дерев за 1 день у 100 країнах світу», під час якої у 110 країнах посадили понад 5,5 млн дерев. Загальна кількість учасників перевищила 2,1 мільйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-