Новим керівником поліції Києва став Іван Вигівський

Новим керівником поліції Києва став Іван Вигівський

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський представив полковника поліції Івана Вигівського новим керівником Головного Управління Національної поліції у місті Києві.

До цього Вигівський очолював поліцію Полтавської області, інформує пресслужба МВС, передає Укрінформ.

Зокрема, міністр заявив, що від нового очільника поліції Києва очікує посилення уваги на забезпечення публічної безпеки, тим більше напередодні 30-ї річниці незалежності України.

«Це перший виклик, який чекає на вас і на нас усіх. І ви тепер особисто, Іване Михайловичу, будете нести відповідальність за організацію проведення цього свята», - сказав Монастирський.

Окрім того, глава МВС наголосив, що питання боротьби зі злочинами, на які найбільше скаржаться громадяни, має бути у пріоритеті у нового керівництва.

«Це питання розбоїв, крадіжок транспортних засобів. Нам у парламенті, спільно з керівництвом НПУ, вдалося прийняти ряд законодавчих актів щодо протидії викраденню транспортних засобів. Тепер хотілося б, щоб ці закони були чітко реалізовані на практиці. Щоб кожне звернення киян не лишалося без реакції столичної поліції», - підкреслив глава МВС.

Монастирський також наголосив на тому, щоб особливу увагу столична поліція приділяла і дрібним, побутовим злочинам.

Читайте також: Кабмін оприлюднив розпорядження про звільнення Геращенка

«Для пересічного киянина викрадення у дитини велосипеда буде більш важливим і вагомим, ніж питання, яке помічається на рівні Головного управління. На це я спрямовую вас, як керівника поліції, і всю команду, яка буде працювати. Акцентую вашу увагу, що питання протидії корупції буде основним питанням і пріоритетом моєї роботи”, - поінформував очільник МВС.

Монастирський зазначив, що жодного потурання людям, які займатимуться корупційними схемами, не буде ні від нього, ні від очільника Національної поліції України (НПУ) Ігоря Клименка, ні від очільника поліції Києва.

Також міністр подякував Андрієві Крищенку, який до цього очолював поліцію Києва, за більше 5 років роботи та висловив сподівання, що її кращі традиції і принципи перейдуть до нового керівництва.

А Клименко сказав зі свого боку, що Київ - місто, яке вимагає від нового очільника особливої уваги в організації роботи, підборі керівної ланки і в розв'язанні проблемних питань.

«Хочу націлити весь столичний гарнізон на серйозну кропітку роботу, як ми працювали до цього. Начальник ГУНП має бути як завжди на місці проведення масових заходів, щоб особисто оцінювати всі ризики та небезпеки, які на нас можуть очікувати», - заявив очільник Національної поліції України.

Читайте також: Монастирський назвав контроль за великоваговим транспортом актуальним завдання для МВС

Водночас Клименко підкреслив, що питання незаконного будівництва, рейдерства, майнові злочини та крадіжки – завжди будуть на контролі в керівництва Нацполіції, і тому, новий начальник ГУНП Києва повинен звернути увагу на подолання цих проблем.

«Хотів би звернути увагу на залізничний вокзал, центральні вулиці Києва, метрополітен, тисячі туристів мають бути у безпеці. Зосередьте зусилля на цьому в першу чергу на ці свята, які ми будемо відзначати з 16 по 25 серпня», - сказав він.

Зі свого боку Вигівський висловив подяку за можливість керувати таким великим підрозділом.

«Київ – це фактично серце нашої держави. Всі регіони повинні рівнятися на столицю. Роботи буде багато. Пріоритетними залишаються боротьба з організованою злочинністю та безпека на вулицях столиці. Спільно з особовим складом будемо координувати свої дії, щоб продовжувати створювати безпечне середовище для киян та гостей міста”, - сказав новопризначений керівник поліції Києва.

Вигівський запевнив, що задачі, які ставляться керівництвом держави, будуть максимально виконані.

Крищенко ж подякував керівництву МВС, НПУ та колегам за роботу упродовж п’яти років.

«Хочу подякувати колективу за всі ці роки, ми жили і починали працювати на такому зломі, і ми справилися із ситуацією. Колектив справиться зі всіма викликами, тому бажаю успіхів особовому складу, бажаю успіхів керівнику поліції Києва», - сказав Крищенко.

Вигівський Іван Михайлович народився на Житомирщині 26 березня 1980 року.

Службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1999 році з посади слідчого Очаківського міськрайонного відділу УМВС України в Миколаївській області. У 2003 році закінчив Національний університет внутрішніх справ України.

З 2015 по 2016 рік працював начальником Очаківського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області. Із 2016 року обіймав посаду заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління ГУНП в Миколаївській області.

З 14 лютого минулого року призначений на посаду начальника ГУНП в Полтавській області.

Як повідомляв Укрінформ, 11 серпня начальник столичної поліції Андрій Крищенко поінформував, що подав рапорт про відставку, і що 10 серпня його задовольнили. Він перебував на посаді з 15 грудня 2015 року.

Фото: Nikolay Anatskyi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-