Історико-архітектурний опорний план Києва дасть змогу протидіяти незаконній забудові - МКІП

Історико-архітектурний опорний план Києва дасть змогу протидіяти незаконній забудові - МКІП

Укрінформ
Затверджений Міністерством культури та інформаційної політики Історико-архітектурний опорний план міста Києва дасть змогу протидіяти незаконній забудові історичних ареалів столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«Прийняття Історико-архітектурного опорного плану Києва дозволяє не просто зафіксувати визначні об’єкти міста. Це протидія руйнуванню столиці забудовниками та великий крок до посилення відповідальності за такі випадки. Тепер дискусії про те, що можна будувати і де можна, неможливі. Все буде визначено в новому плані. Київ має залишатися історичним! У тому числі візуально», - наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

У МКІП зауважили, що новий ІАОП — це фіксаційний документ, у ньому показані межі 8 історичних ареалів Києва. 7 з них: Центральний, Північний, Дарницький, Китаївський, Південний, Солом’янський та Пуща-Водиця - існували раніше. Восьмий історичний ареал «Биківня» визначено навколо національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

Читайте також: МКІП вважає неприпустимою забудову у Софії Київській та Києво-Печерській лаврі

План містить усі взяті на облік об’єкти культурної спадщини та всі затверджені за останні 20 років зони охорони пам’яток культурної спадщини на території міста Києва, а також оновлену об’єднану буферну зону об’єкту всесвітньої спадщини «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра», нещодавно схвалену ЮНЕСКО, наголосили в міністерстві.

Повідомляється, що у зонах, де не розроблялися режими використання території історичних ареалів, передбачається тимчасова заборона нового будівництва та реконструкції зі збільшенням наявних об’ємно-просторових параметрів будівель (крім об’єктів інженерної, транспортної та соціальної інфраструктури). Вон діятиме до моменту розроблення і затвердження окремої науково-проєктної документації «Межі та режими використання території історичних ареалів міста Києва», яку КМДА зобов’язалася розробити до винесення на розгляд сесії Київради проєкту нового Генерального плану Києва.

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко 3 серпня заявив про затвердження історико-архітектурного опорного плану Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-