СБУ проводить слідчі дії ще на одному сміттєзвалищі Києва

СБУ проводить слідчі дії ще на одному сміттєзвалищі Києва

Укрінформ
Правоохоронні органи проводять слідчі дії на полігоні будівельних та великогабаритних відходів № 6 у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА

“Слідчі дії Служби безпеки України стосовно ПрАТ «Київспецтранс» сьогодні розпочались на полігоні будівельних та великогабаритних відходів № 6, розташованому на вул. Пирогівський шлях, 94-96. Згідно з ухвалою суду тут відбираються зразки ґрунтів, повітря, води”, - ідеться у повідомленні.

Учора близько 30 співробітників СБУ прибули на полігон твердих побутових відходів № 5 для виконання слідчих дій, тимчасово зупинивши роботу об’єкту. На сьогодні на полігоні № 5 вдалося відновити роботу, щоб не створювати погіршення санітарно-екологічної ситуації в місті.

У ПрАТ «Київспецтранс» наголошують, що сприяють проведенню слідчих дій, які не порушують встановленого режиму роботи підрозділів компанії.

Читайте також: В СБУ заявляють, що жодним чином не перешкоджають роботі сміттєзвалища у Підгірцях

Стосовно предмету слідчих дій, ПрАТ «Київспецтранс» заявляє, що на полігонах № 5 та № 6 впроваджена та діє система моніторингу стану навколишнього природного середовища.

На полігоні № 5 щороку здійснюються дослідження ґрунту і повітря на території та в межах санітарно-захисної зони, стічних і поверхневих вод, а також контроль рівня і якості підземних вод.

На полігоні № 6 щороку проводяться лабораторні дослідження проб ґрунту і повітря. Там також нагадують, що Київ є єдиним містом в Україні, де потоки побутових та будівельних відходів розділені і складуються на двох різних полігонах. Це дало можливість зменшити ризик пожеж.

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня співробітники СБУ загальною чисельністю близько 30 чоловік проводили слідчі дії на полігоні твердих побутових відходів №5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-