У Києві відзначають День Незалежності Білорусі

У Києві відзначають День Незалежності Білорусі

Відео
Укрінформ
У київському парку імені Тараса Шевченка біля пам‘ятника Кобзарю відбувається концерт з нагоди Дня Незалежності Білорусі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у заході беруть участь кілька сотень учасників, які тримають у руках стяги України та Білорусі.

Біля пам‘ятника Тарасу Шевченку організатори концерту розгорнули банер із зображенням прапору Білорусі та написом: "27 ліпеня Дзень Незалежнасці".

"Сьогодні справжній День Незалежності Білорусі, який був незаконно скасований бандою, яка сьогодні керує Білоруссю. Однак білоруський народ у будь-яких умовах намагалися це свято відзначати. Сьогодні ми користуємося гостинністю України і маємо гідно відсвяткувати справжній День Незалежності Білорусі разом із нашими українськими побратимами", – сказала ведуча заходу Олена Толстая.

Після цього прозвучав національний гімн Білорусі та національний гімн України, потім відбулося покладання квітів до пам‘ятника Тарасу Шевченку.

Учасники заходу утворили навколо банеру із зображення прапору Білорусі півколо. Вони співають пісні і час від час вигукують гасла: "Жыве Беларусь – Жыве вечно", "Слава Україні – Героям Слава".

За правопорядком на концерті стежать кілька правоохоронців.

Як повідомлялося, національне свято День Незалежності Білорусі, присвячене ухваленню Декларації про державний суверенітет Білорусі 27 липня 1990 року. Свято було незаконно скасовано Олександром Лукашенком у 1996 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-