Без шансону: водіям київських маршруток заборонили «крутити» музику

Без шансону: водіям київських маршруток заборонили «крутити» музику

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація розробила новий договір “Про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування”, який уже переданий на підписання перевізникам – переможцям конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА із посиланням на першого заступника голови КМДА Костянтина Усова.

Так, згідно з новим договором, забороняється будь-яке шумове (музика) або візуальне (плакати, компакт-диски, іграшки) забруднення салону перевізників. Граничний температурний режим, який перевізники повинні забезпечити в салоні влітку, має становити не більше 22 градусів, а взимку не менше 15.

Читайте також: На Київщині проїзд у маршрутках може подорожчати на 10-18%

Окрім цього, кожен автобус має бути обладнаний мінімум п’ятьма кнопками зупинки на вимогу пасажира, а за кабіною водія має висіти плакат визначеного містом зразка з наступною інформацією: ідентифікатори перевізника; особа водія, зокрема, його фото, дата народження, прізвище, ім’я, по-батькові, номер водійського посвідчення; способи зворотного зв’язку для пасажирів; права та обов’язки водія та пасажирів.

“Водії, згідно з новим договором, мають бути одягнені в типову уніформу, кожен з них повинен пройти курс домедичної допомоги та інструктаж щодо особливостей посадки/висадки пасажирів з інвалідністю”, - додали у пресслужбі КМДА.

Читайте також: У Києві знову відклали введення е-квитка – ще на півтора року

Також наголошується, що під загрозою одностороннього розірвання договорів водіям категорично забороняється курити в салоні автобуса.

Окрім цього, у договорі є положення, передбачені законом “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Так, надання послуги водіями та кондукторами має здійснюватися українською мовою.

Уже завтра, 28 липня, реалізація положень нового договору стартуватиме на маршруті №150 (вулиця Милославська - Індустріальний міст).

“Для врегулювання правовідносин із перевізниками, які ведуть свою діяльність на підставі договорів, укладених з Києвом у попередні періоди, місто розробило проєкт додаткової угоди до цих старих договорів. Вона буде запропонована до підписання всім перевізникам, які на даний час обслуговують міські маршрути згідно з діючими договорами”, - підсумували у КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-