Прокуратура провела обшуки у Київводфонді

Прокуратура провела обшуки у Київводфонді

Укрінформ
Прокуратура провела обшуки в «Київводфонд» за підозрою у розкраданні 7 млн грн державних коштів, передбачених на придбання товарів та виконання робіт з капітальних ремонтів бюветних комплексів та громадських вбиралень.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратора повідомляє у Телеграмі.

Прокурори Печерської окружної прокуратури Києва спільно Головним управлінням Державної фіскальної служби у Києві провели обшуки у приміщеннях Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» в рамках кримінального провадження щодо привласнення державних коштів в особливо великих розмірах.

«У ході досудового розслідування, зокрема, перевіряється причетність службових осіб «Київводфонд» до привласнення понад 7 млн гривень, передбачених на придбання товарів та виконання робіт з капітальних ремонтів бюветних комплексів та громадських вбиралень, розташованих на території м. Києва», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: До Київводоканалу прийшли з обшуками

Кримінальне провадження розслідується за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191(Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), ч. 2 ст. 209 (Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом у великому розмірі) Кримінального кодексу України.

У ході проведених обшуків у службових приміщеннях комунального підприємства, а також за місцем проживання його директора, вилучили первинну фінансово-господарську документацію по взаємовідносинах між СВКП «Київводфонд» із суб’єктами господарської діяльності з ознаками фіктивності.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня Київська міська прокуратура спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Києві провели обшуки у службових приміщеннях комунальної корпорації «Київавтодор», в межах кримінального провадження розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з реконструкції та ремонту шляхопроводів на суму понад 30 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-