Столичні правоохоронці затримали псевдомінера

Столичні правоохоронці затримали псевдомінера

Укрінформ
Столичні спецпризначенці затримали чоловіка, який зателефонував у Нацполіцію та надав неправдиву інформацію про те, що готується вибух біля будівлі державної установи.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Нацполіції Києва у Фейсбуці.

«Зловмисником виявився 30-річний уродженець Волинської області, якого надалі затримали порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ми провели необхідні першочергові слідчі дії та вилучили у затриманого мобільний телефон та призначили відповідну експертизу», - сказав тимчасовий виконувач обов’язки начальника Печерського управління поліції Олександр Самусенко.

Читайте також: Суд відправив під арешт чоловіка, який у Києві поранив поліцейського і двох цивільних

Як розповіли правоохоронці, до чергової частини поліції Києва зателефонував чоловік та повідомив про те, що готується вибух біля будівлі державної установи. На місце події оперативний черговий негайно направив наряди поліції та слідчо-оперативну групу.

Задля встановлення особи псевдомінера та його місцеперебування правоохоронцям знадобилося декілька хвилин. За скоєне правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Читайте також: Будівлю Київради «замінували» і вимагають викуп у пів біткоїна

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 (Свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Слідчими вирішується питання про оголошення підозри. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня надійшло повідомлення про "мінування" будівлі Київської міської ради із вимогою викупу у розмірі 0,5 біткоїна. Проте правоохоронці не виявили вибухівку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-