У Гідропарку демонтують незаконний паркан, який закривав прохід до Дніпра

У Гідропарку демонтують незаконний паркан, який закривав прохід до Дніпра

Фото
Укрінформ
У столичному Гідропарку демонтують незаконно встановлений паркан, що закривав прохід до Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це заявив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, повідомляє пресслужба КМДА.

«Із початком купального сезону особливої актуальності набула проблема доступу до водойм у столиці. Один із незаконно встановлених парканів, що закривав прохід до Дніпра, сьогодні демонтують у столичному Гідропарку неподалік пляжу «Молодіжний», - повідомив він.

Відповідно до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування», огорожі або інші конструкції, що перешкоджають вільному проходу до узбережжя водойм, підлягають демонтажу.

«Узбережжя Дніпра та інших водойм столиці мають слугувати киянам. Захопити шматок берегової лінії, не маючи на те жодних дозволів, – є порушенням закону та злочином проти мешканців. Привласнили понад сто метрів берега. Паркан на чотири метри заходив углиб річки. Фахівці КП «Київблагоустрій» демонтують незаконну огорожу за дорученням Департаменту міського благоустрою. І так буде з усіма іншими нелегальними обмеженнями», – зазначив Кулеба.

Перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень додав, що столиця продовжує планомірну боротьбу із самовільно встановленими елементами благоустрою, які спотворюють вигляд міста, заважають комфортному пересуванню киян та руйнують зелені зони. Тільки в червні фахівці КП «Київблагоустрій» демонтували близько 1300 незаконних елементів благоустрою.

Читайте також: У Польщі під час купання загинув українець

Як повідомлялося, за інформацією КП «Плесо», станом на 30 червня у Києві тимчасово не рекомендують купатися на пляжах «Веселка», «Тельбін», «Вербне», «Пуща-Водиця», «Троєщина».

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-