Замахи на вбивство, шахрайство та розбій: київському стоматологу повідомили про підозру

Замахи на вбивство, шахрайство та розбій: київському стоматологу повідомили про підозру

Фото, відео
Укрінформ
У столиці правоохоронці повідомили стоматологу про підозру за скоєння низки злочинів, зокрема - щодо замахів на вбивства, шахрайства та розбою.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва, передає Укрінформ.

"Лікар надавав неправдиву інформацію клієнтам щодо обсягу необхідних медичних послуг і таким чином привласнив майже 350 тисяч гривень. Окрім того, правоохоронці обґрунтовано підозрюють фігуранта ще у декількох злочинах", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, раніше до Голосіївського управління поліції звернулась жінка та повідомила, що лікар-стоматолог шахрайським шляхом заволодів її грошима. Поліцейські задокументували злочин та розпочали досудове розслідування.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що у 2019 році чоловік займався лікарською діяльністю у стоматологічній клініці та підшукував осіб, які потребували лікування, і надавав їм неправдиву інформацію про обсяг медичних послуг, аби заволодіти їх грошима.

Таким чином фігурант ошукав трьох клієнтів та заволодів 345 тисячами гривень.

Як повідомив Крищенко, торік слідчі довели причетність чоловіка ще до кількох злочинів – це розбійний напад, крадіжка грошей з банківської картки та замах на вбивство двох жінок.

«Ми з’ясували, що правопорушник призначив клієнтці прийом у стоматологічній клініці. Під час проведення процедури він залишив жінку у кабінеті, а сам викрав із її сумки банківську картку та, отримавши доступ до рахунку, заволодів 78 тисячами гривень", - сказав він.

Крищенко розповів, що через деякий час лікар запросив пацієнтку на каву, у яку потім непомітно підсипав сильнодіючу речовину, після чого у непритомному стані привіз її додому, а з помешкання викрав ноутбук та мобільний телефон.

"За допомогою ґаджету отримав доступ ще до одного рахунку потерпілої, з якого зняв 46 900 гривень. Після скоєного фігурант втік, а потерпілу у подальшому госпіталізували в лікарню», - поінформував очільник столичних поліцейських.

Ця жінка після одужання звернулась до поліції та повідомила, що стала жертвою лікаря-стоматолога, який заволодів її грошима та намагався вбити.

Зазначається, що для врегулювання ситуації потерпіла разом із донькою запропонували чоловіку зустрітись.

Чоловік зі свого боку погодився та запевнив, що поверне викрадені гроші, а через деякий час він приїхав додому до клієнтки.

«Щоб уникнути кримінальної відповідальності за скоєне, чоловік вирішив вбити жінку, замаскувавши злочин під нещасний випадок. Для цього він зламав замок на електрощитовій на поверсі, звідки підвів від лічильника провід та з’єднав з металевою решіткою, яка відмежовує загальний коридор", - сказав Крищенко.

За його словами, коли власниця вийшла з квартири та схопилась рукою за решітку, то отримала удар електричним струмом.

Поліцейські з'ясували й те, що за два тижні до замаху на вбивство колишньої клієнтки фігурант намагався позбавити життя матір ексдружини, оскільки між ними був довготривалий конфлікт.

Як уточнюють правоохоронці, чоловік з цією метою пошкодив гальмівну систему та газовий шланг для заправки пального в автомобілі потерпілої. Але, як зазначається, жінка встигла вчасно зупинити легкове авто ручним гальмом та уникнула зіткнення.

«Ми провели декілька обшуків, у тому числі в автомобілі зловмисника, в якому виявили та вилучили три згортки з амфетаміном. Відносно фігуранта тривають судові розгляди щодо вчинення ним квартирних крадіжок та розбою", - поінформував Крищенко.

Читайте також: Іспанцю, який вбив і з'їв свою матір, дали 15 років в'язниці

Окрім цього, за його словами, під час судового засідання стосовно клопотання про продовження терміну запобіжного заходу тримання під вартою підозрюваний висловив представниці прокуратури міста Києва словесну погрозу щодо вчинення стосовно неї насильницьких дій.

Слідчі поліції Києва повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 1, п. 13 ч. 2 ст. 115 (Замах на умисне вбивство), ч. 3 ст. 187 (Розбій), ч. 2 ст. 185 (Крадіжка), ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ.

Фігуранту загрожує до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Наразі чоловік перебуває під вартою.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-