ДФС наклала арешт на майно підрядника, що завдав 34 мільйони збитків бюджету Києва

ДФС наклала арешт на майно підрядника, що завдав 34 мільйони збитків бюджету Києва

Укрінформ
Державна фіскальна служба забезпечила накладення арешту на майно підрядника Департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, що завдав близько 3️4️ млн грн збитків бюджету.

Про це ДФС повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Встановлено, що директор одного із товариств м. Києва, починаючи з 2013 року, умисно, з метою одержання неправомірної вигоди у вигляді користування земельними ділянками, що розташовані в центрі столиці, не оформив належним чином правовстановлюючі документи з Департаментом земельних ресурсів КМДА та не сплачував орендну плату за землю. Також встановлено, що службові особи цього товариства при поданні декларації з плати за землю за попередні роки занижували площу та нормативно-грошову оцінку земельних ділянок, що призвело до несплати до місцевого бюджету України у м. Києві близько 3️4️ млн грн.

Співробітники ДФС провели ряд обшуків за місцем проживання керівника підприємства, в офісах підприємства та у приміщенні Департаменту земельних ресурсів КМДА.

Як зазначається, проведена судово-економічна експертиза підтвердила розмір спричинених збитків територіальній громаді м. Києва в особі Київської міської ради в сумі 1️9️,5️ млн грн. Керівнику згаданого товариства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України. Його оголошено в розшук.

"Триває системна, копітка робота зі встановлення всіх фактів розкрадання ресурсів місцевої громади Києва та ухилення від сплати податків різних підрядників та субпідрядників. Вже маємо докази, які свідчать про таке системне явище, як завищення реальної вартості робіт чи послуг. Неналежна організація в діяльності структурних підрозділів КМДА спричинила збитки бюджету на сотні мільйонів гривень. Всі порушення отримають правову оцінку", - зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

Читайте також: Прокуратура і ДФС прийшли з обшуками в Київавтодор

Ухвалою районного суду м. Києва накладено арешт на нерухоме майно (приміщення у м. Києві), що на правах власності належить згаданому СГД, з метою забезпечення цивільного позову. Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-