У Києві «хворі» дерева виявлятимуть за допомогою спеціального томографа

У Києві «хворі» дерева виявлятимуть за допомогою спеціального томографа

Фото
Укрінформ
Комунальне об’єднання «Київзеленбуд» придбало спеціальне обладнання для діагностики зелених насаджень – імпульсний томограф арботом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київміськдержадміністрації.

"Спеціалісти вже почали тестувати томограф, за допомогою якого можна побачити стан дерева всередині. В середньому спеціалісти можуть обстежувати до 20 дерев за день", - зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Таким чином, фахівці «Київзеленбуду» зможуть визначати внутрішні пошкодження дерев, їх аварійність.

У Києві презентували обладнання для діагностики стану дерев / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

"У першу чергу це стосується вікових дерев, які є пам’ятками природи і потребують особливого піклування. Таких дерев у нашому місті більше 300. Другий важливий аспект – безпека. Під час сильної негоди ми мали випадки падіння дерев, які не витримували вітру чи опадів... Нове обладнання допоможе вчасно діагностувати зелені насадження, вчасно лікувати або видаляти дерева, що можуть становити потенційну небезпеку", – наголосив Пантелеєв.

Читайте також: У Києві «полікували» липу Петра Могили

Арботом – німецьке обладнання, що має датчики, які кріпляться до кори дерева. Сигнали з датчиків одразу можуть бути виведені на екран ноутбука, де різними кольорами показана томограма стовбура в розрізі та можливі ураження деревини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-