Киянин незаконно копіював і продавав бази даних фармацевтичного ринку

Киянин незаконно копіював і продавав бази даних фармацевтичного ринку

Фото, відео
Укрінформ
Кіберполіція викрила киянина у незаконному копіюванні і продажу баз даних фармацевтичного ринку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

33-річний киянин, маючи авторизаційні дані, здійснив несанкціоноване копіювання баз даних і надалі на платній основі надавав доступ до них, розмістивши їх на віддаленому сервері.

Завдані правовласнику збитки можуть сягати понад 2 млн грн.

“Бази містили дані щодо фармацевтичного ринку України, їх використовують фармацевтичні компанії для маркетингових досліджень та оцінки ефективності своєї роботи. У них містилися відомості про ціни та обсяги роздрібних продажів виробів медичного призначення, косметики, біологічно активних речовин, дитячого харчування, дезінфікуючих засобів. Фігурант продавав їх за ціною у понад 10 разів меншою від тієї, що пропонував офіційний представник”, - ідеться в повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав), ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Кіберполіція викрила банду хакерів, яка викрала у бізнесменів мільйони

Правопорушника затримано.

Як повідомляв Укрінформ, кіберполіція викрила одесита у створенні та поширенні шкідливого програмного забезпечення. Чоловік зібрав базу з близько 15 мільйонів дискредитованих логінів і паролів.

Фото: www.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-