Шмигаль - на заклик Кличка про локдаун: Запропонуємо призначити нового голову КМДА

Шмигаль - на заклик Кличка про локдаун: Запропонуємо призначити нового голову КМДА

Оновлено
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пропонує призначити нового голову Київської міської держадміністрації, якщо мер столиці Віталій Кличко, який також є головою КМДА, вважає, що йому недостатньо повноважень для ефективної протидії COVID-19 у Києві.

Про це Шмигаль написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Уряд завжди дослухається до порад і закликів представників місцевої влади, ми готові до співпраці. Якщо її мета — не політичний піар. Київ має чи не найбільше ресурсів та можливостей, щоб зробити протидію поширенню інфекції та захист людей ефективними. Але якщо у міського голови Києва, який також є головою міської адміністрації, інша думка… І він вважає, що одночасно повноважень міського голови й голови КМДА йому недостатньо, аби ефективно протидіяти COVID у столиці, тоді можемо разом звернутися до Президента України з пропозицію про призначення нового очільника КМДА", - написав Шмигаль.

Він додав, що на сьогодні місто Київ залишається в червоній зоні, але впевнений, що в разі ефективного контролю за протиепідемічними заходами, які передбачає червоний рівень небезпеки, столиця також зможе швидко пройти "ковідний пік".

Читайте також: Локдаун у Києві продовжать, якщо кількість хворих на COVID-19 збільшиться — Кличко

"Саме на цьому має сьогодні зосередитись міська влада Києва. Очільник Київської міської державної адміністрації, міський голова Києва Віталій Кличко так само, як і інші посадовці, має свою відповідальність у питанні впровадження та контролю за ходом місцевого локдауну", - зауважив Шмигаль.

Крім того, Шмигаль зауважив, що в більшості регіонів України маємо загрозливу ситуацію з розповсюдженням COVID-19, і від того, як кожна окрема область чи місто справляються з цими загрозами, залежить як епідемічна, так і економічна ситуація в країні.

Як повідомлялося, раніше 9 квітня Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до уряду із закликом невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. На його думку, пересування між регіонами країни повинне бути обмежене, з контролем за дотриманням суворих правил.

Міністерство охорони здоров'я 9 квітня оновило розподіл карантинних зон. Показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено у 19 областях та в Києві, на червоному рівні перебувають столиця та 12 областей: Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Хмельницька, Чернігівська та Чернівецька області.

В Україні за минулу добу, 8 квітня, зареєстрували 19 676 нових випадків COVID-19. Померли 419 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-