Столична служба зайнятості цьогоріч організувала професійне навчання для 100 безробітних

Столична служба зайнятості цьогоріч організувала професійне навчання для 100 безробітних

Укрінформ
Упродовж січня-березня 2021 року районними філіями Київського міського центру зайнятості направлено на професійне навчання майже сто безробітних до закладів освіти м. Києва.

Про це Укрінформу повідомили у КМЦЗ.

За даними служби зайнятості, підготовка велася, зокрема, за такими спеціальностями: «Фахівець з ефективності підприємництва», «Бухгалтер (інформаційні системи та технології в бухгалтерському обліку)», «Менеджер (управитель) з персоналу», «Менеджер із комунікаційних технологій», «Менеджер (з фінансової роботи)», перепідготовка за професією «Водій автотранспортних засобів, категорія «D» та інші.

Крім того, одного безробітного направлено на навчання за напрямком «Створення тривимірної графіки у програмі Autodesk 3ds Max до Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Найближчим часом заплановано навчання безробітних за напрямками підвищення кваліфікації: «Економіст з бухгалтерського обліку та аналізу господарської діяльності» та «Водій тролейбуса та трамвая».

«Між КМЦЗ і закладами освіти, які пройшли відбір, укладено 16 договорів про співпрацю. Вони пропонують навчання за 14 робітничими професіями та 41 навчальною програмою підвищення кваліфікації. Серед наших партнерів - Національний авіаційний університет, Київський університет ринкових відносин, Міжрегіональна академія управління персоналом, Таврійський національний університет ім. Вернадського, Навчально-курсовий комбінат КП «Київпастранс» та інші, - зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

За його словами, професійне навчання безробітних здійснюється за очною (денною), заочною (дистанційною) формою або шляхом поєднання цих форм. Інформація про навчальні заклади, умови навчання, а також роботодавців, які замовили та здійснюють професійне навчання зареєстрованих безробітних на робочому місці (на виробництві) за індивідуальною формою навчання або шляхом стажування з подальшим їх працевлаштуванням, розміщена на сайті Київського міського центру зайнятості. Важливо, що за безробітним, який проходить професійне навчання за направленням центру зайнятості, зберігається виплата допомоги з безробіття, зазначив директор КМЦЗ.

Читайте також: Служба зайнятості назвала найбільш оплачувані вакансії столиці

«Переваги професійного навчання в тому, що після його закінчення, як правило, людина швидше працевлаштовується, але не тільки. Бувають різні випадки: наприклад, працівник мав професію, яка втратила свою актуальність, або ж він приїхав до Києва з іншого регіону, де його професія була затребувана, а в умовах мегаполісу не може знайти їй застосування. Завдяки професійному навчанню за направленням служби зайнятості людина не просто підвищує свою конкурентоспроможність, а ще й відкриває себе у новій професії. Ми даємо людям можливість кардинально змінити життя, реалізувати свій потенціал», - підкреслив Білич.

Як повідомлялося, станом на початок березня 2021 року у базі Київського міського центру зайнятості налічувалося 8575 вакансій.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-