Столична поліція викрила шахрайство з криптовалютою на $5 мільйонів

Столична поліція викрила шахрайство з криптовалютою на $5 мільйонів

Укрінформ
Столичні правоохоронці викрили шахрайство на 5 млн доларів під виглядом інвестування у криптовалюту.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, шахрай створював у потерпілих враження, що він займається торгівлею на міжнародних фондових біржах, і під виглядом інвестицій у прибуткові проєкти організував залучення коштів довірливих громадян.

Чоловік разом зі спільниками відкрив на території іноземних держав фіктивні фірми з назвами, подібними до назв відомих міжнародних фондових бірж та брокерських компаній.

Читайте також: В Індії хочуть заборонити усі криптовалюти

Для зустрічей з потенційними «інвесторами» було орендовано офіс у центрі Києва, а також створено в мережі Інтернет псевдоплатформи, на яких здійснювалась імітація електронних торгів та відображалися графіки начебто росту й падіння вартості криптовалют і акцій цінних паперів. Таким чином шахраї створювали видимість реальної діяльності.

За попередніми даними, за такою схемою було ошукано десятки громадян України на близько 5 млн доларів.

Читайте також: Капіталізація Bitcoin вдруге сягнула трильйона доларів

Шахраю повідомили про підозру у заволодінні коштами громадян під приводом інвестування у криптовалюту та управління активами на міжнародних фондових біржах (ч. 4 ст. 190 ККУ).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-