Фонд держмайна не виконує рішення Окружного суду щодо Гостиного двору - Київрада

Фонд держмайна не виконує рішення Окружного суду щодо Гостиного двору - Київрада

Укрінформ
У Київській міській раді заявляють, що Фонд державного майна України системно не виконує рішення Окружного адміністративного суду міста Києва та не укладає охоронний договір на Гостиний двір.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко у Фейсбуці.

«Складається враження, що хтось дуже зацікавлений саме у фізичному руйнуванні будівлі Гостинного двору, а усі історії затягування укладання охоронного договору та передачі Гостинного двору до власності громади міста Києва – лише засоби для досягнення поставленої мети», – підкреслив Бондаренко.

Читайте також: Ткаченко просить Кличка погодити передачу Гостиного двору МКІП

Він заявив, що держава в особі Фонду державного майна України системно не виконує рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.09.2020 року у справі № 640/4482/20, яке набрало законної сили 28.01.2021 року та не укладає охоронний договір на будівлю.

Гостинний двір є пам`яткою архітектури та містобудування місцевого значення (пам`ятку внесено до Державного реєстру нерухомих пам`яток України згідно з наказом Міністерства культури України від 15 жовтня 2014 року №869).

Як зазначалось раніше, Гостиний двір перебуває у аварійному стані, саме тому громада вимагає скорішого завершення передачі його до комунальної власності, з метою порятунку та реставрації пам’ятки.

31 січня 2020 року на адресу Фонду державного майна України від Департаменту охорони культурної спадщини надійшов припис №144/П від 27 січня 2020 року з вимогою: у 10-денний строк з дня отримання цього припису укласти охоронний договір на будівлю Гостинного двору; у 20-денний строк з дня отримання цього припису надати на розгляд, у встановленому порядку, науково-проектну документацію на проведення невідкладних протиаварійних та реставраційно-відновлюваних робіт на вказаному об`єкті культурної спадщини.

Читайте також: У Києві акція на захист Гостиного двору зібрала близько сотні осіб

Фонд державного майна України не виконав вказаний припис та оскаржив його до суду. 30 вересня 2020 року рішенням першої інстанції (Окружний адміністративний суд міста Києва), яке 28 січня 2021 року підтримала апеляційна інстанція (Шостий апеляційний адміністративний суд) – у позові відмовлено.

Станом на 15 березня 2021 року ані охоронного договору, ані документації попри рішення суду, яке набрало законної сили, немає.

Департамент охорони культурної спадщини звернувся із позовом до суду щодо примусового виконання припису №144 щодо укладення з Департаментом охорони культурної спадщини охоронного договору на будівлю Гостиного двору протягом десяти днів з дня набрання законної сили рішенням. Провадження відкрите 05 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-