Смолоскипна хода у центрі Києва відбулася без порушень - поліція

Смолоскипна хода у центрі Києва відбулася без порушень - поліція

Фото
Укрінформ
Хода у центрі Києва на честь чергової річниці від дня народження ідеолога українського національно-визвольного руху, провідника ОУН Степана Бандери відбулася без порушень.

Про це повідомляє поліція Києва, передає Укрінформ.

"Сьогодні поліцейські спільно з військовослужбовцями НГУ забезпечували публічну безпеку та порядок під час проведення ходи від парку імені Тараса Шевченка до майдану Незалежності. Жодних правопорушень під час цього заходу не зафіксовано", - зазначають у відомстві.

Наголошується, що поліцейські й надалі забезпечують охорону публічної безпеки та порядку на вулицях Києва та у місцях проведення святкових заходів.

Читайте також: У Львові пройшли урочистості до річниці від дня народження Степана Бандери

Як повідомлялося, у центрі Києва 1 січня націоналістичні організації провели смолоскипну ходу до 112-ї річниці від дня народження українського політичного діяча, теоретика та ідеолога українського національного руху ХХ століття, голови Проводу ОУН(б) Степана Бандери.

Хода до дня народження Бандери у Києві / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Бандера разом із Ярославом Стецьком був автором Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 року. У липні 1941 року нацисти помістили Бандеру під домашній арешт, а згодом відправили до концтабору Заксенхаузен. Його звільнили у вересні 1944 року та запропонували участь у керівництві антирадянського збройного руху в тилу Червоної армії, однак Бандера на співпрацю з гітлерівцями не погодився.

Він загинув 15 жовтня 1959 року від рук агента КДБ Богдана Сташинського. Похований Бандера у Мюнхені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-