Меморіал Голокосту

Меморіал Голокосту "Бабин Яр" буде такого ж рівня, як Яд Вашем – Кличко

Укрінформ
Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" у Києві буде такого самого рівня, як Яд Вашем у Єрусалимі та Меморіал Голокосту у Вашингтоні.

Про це написав Київський міський голова Віталій Кличко у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" в Києві буде створений. І він буде такого ж рівня, як Яд Вашем в Єрусалимі та Меморіал Голокосту у Вашингтоні. І я як мер Києва докладу всіх зусиль, щоб реалізувати цей проєкт", - наголосив Кличко.

За його словами, проєкт створення Меморіалу обговорюється вже 4 роки, і це довгий термін.

"Але наше завдання – не тільки звести будівлю. Головне – наповнити Меморіал змістом і донести до майбутніх поколінь правду і пам’ять про страшну світову трагедію", - зазначив Кличко.

Читайте також: Бабин Яр: роковини трагедії та суперечка, в якій немає винуватих

Він нагадав, що, за оцінками істориків, за роки Другої світової в Бабиному яру було вбито і захоронено понад 100 тисяч людей різних національностей. Більшість закатованих були євреями.

"З того часу Бабин Яр став одним із символів Голокосту, жахливого злочину нацистів проти людства. Поки живе пам'ять про ті події, поки пам'ятаємо кожну жертву, кожного Праведника світу, Голокост не повториться. Ні для євреїв, ні для кримських татар, ні для українців, ні для будь-яких народів світу!" - наголосив він.

Кличко вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру.

Як повідомлялося, 29 вересня відзначається День пам’яті жертв Бабиного Яру.

29-30 вересня 1941 року, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими беззбройного цивільного населення. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. Тільки в перші два дні розстрілів було вбито майже 34 тисячі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-