У деяких масивах столиці можливі перебої з водою, киянам радять робити запаси

У деяких масивах столиці можливі перебої з водою, киянам радять робити запаси

Карта
Укрінформ
У столиці з 22:00 19 червня до 20:00 21 червня у житлових масивах Новобіличі, Микільська Борщагівка, Нивки і Галагани, Виноградар, Святошин, Академмістечко та Біличі, а також селищах Горенка та Пуща-Водиця можливі тимчасові перебої із водопостачанням.

Про це повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на ПрАТ "АК "Київводоканал".

"Передусім вода може зникнути на верхніх поверхах будинків, тож мешканцям варто завчасно зробити запас, якого вистачить на 2 дні", - йдеться у повідомленні.

Чи потрапить конкретний будинок до зони пониження тиску, можна дізнатись за посиланням.

Як пояснюють у "Київводоканалі", відключення необхідне для заміни двох великих засувок на водопровідній насосній станції "Виноградар-3", оскільки стара запірна арматура вже критично зношена, що може призвести до аварійних ситуацій. На жаль, зробити це без пониження тиску у водопровідній мережі неможливо.

Через пониження тиску варто очікувати відсутність водопостачання на верхніх поверхах багатоповерхівок. Але підприємство радить мати хоча б мінімальний запас води для господарських потреб.

Як засвідчує досвід проведення подібних робіт "Київводоканалом", їхнє виконання в нічний час та у вихідні дні є найбільш оптимальним, оскільки в ці періоди зменшується споживання води. Більше того, частина мешканців виїжджає з міста і взагалі не користується водою.

У підприємстві наголошують, що ці роботи планувалось провести ще у квітні-травні, але через введення карантинних обмежень вони були перенесені. З огляду на те, що в подальшому температура повітря зростатиме, було визначено саме період 19-21 червня.

"Київводоканал" також забезпечить мешканців масивів питною водою. Для цього буде задіяно 9 автоцистерн. Починаючи з 06:00 20 червня вони будуть чергувати за такими адресами: просп. Правди, 31; просп. Свободи на розі вул. Світлицького; просп. Свободи, 2; просп. Свободи, 30; вул. Петра Курінного на розі вул. Гната Юри; вул. Гната Юри, 7-Б; вул. Чистяківська, 7; вул. Кулібіна, 5-6; вул. Максименка, 10 (Пуща-Водиця).

Автоцистерни можуть від’їжджати для заправки, час відсутності може становити 2 години.

Також набрати воду можна буде з бюветів (адреси бюветних комплексів – за посиланням).

Читайте також: На столичному Північному мосту три ночі обмежуватимуть рух транспорту

У "Київводоканалі" запевнили, що на якість води ремонтні роботи не вплинуть. Після завершення робіт основні трубопроводи промиють перед тим, як водопостачання відновиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-