Обшук в університеті Шевченка: стало відомо, за чим приходила поліція

Обшук в університеті Шевченка: стало відомо, за чим приходила поліція

Документ
Укрінформ
Печерський районний суд столиці надав дозвіл правоохоронцям на обшуки у головному корпусі Київського національного університету ім. Шевченка, які проводилися там минулого тижня, з метою вилучення документів щодо навчання там іноземців у попередні роки.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді, текст якої є в розпорядженні Укрінформу.

“...Надати дозвіл слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурорів на проведення обшуку у приміщеннях аудиторій №146, 227, 255, 261, 163, 240, що розташовані у будівлі за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 60... з метою виявлення та вилучення речей і документів щодо проведення заліків, іспитів та переведення на старші курси здобувачів освіти, службовими особами КНУ ім. Т. Шевченка...”, - йдеться в ухвалі.

Ухвала суду щодо проведення обшуків в університеті Шевченка

Зокрема, суд надав дозвіл на вилучення розпоряджень декана про допуск до складання комплексного кваліфікаційного іспиту та документів щодо складання цих іспитів студентами-іноземцями, які закінчили навчання в 2017-2018 н.р. та 2018-2019 н.р.; копії дипломів про присвоєння освітнього ступеня “Бакалавр” студентам-іноземцям, які закінчили навчання в 2017-2018 н.р. та 2018-2019 н.р., тощо.

Читайте також: До червоного корпусу університету Шевченка прийшли з обшуками - джерело

Також суд надав дозвіл і на вилучення витягів з бази “Тритон” про успішність студентів-іноземців, які закінчили навчання в 2017-2018 н.р. та 2018-2019 н.р., та їх залікових книжок, особових справ; документів щодо студентів-іноземців, які наразі навчаються на заочній формі на бакалавра, зокрема, щодо особових справ, залікових книжок таких студентів, та інших документів.

Крім того, суд дозволив вилучення документів, що стосуються навчання ряду студентів-іноземців, зокрема, щодо відрахування, допуску, неприбуття на складання або перескладання іспитів, матеріалів щодо науково-педагогічних працівників університету за період з 1 січня 2018 року по 20 травня 2020 року.

Ухвала була винесена 2 червня суддею Печерського суду Києва Сергієм Вовком.

Як повідомлялося, 4 червня поліцейські за оперативного супроводу співробітників СБУ проводили обшуки у головному корпусі КНУ ім. Т.Г. Шевченка.

Речниця Нацполіції Оксана Блищик уточнила Укрінформу, що обшуки проходили на юридичному факультеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-