СБУ підозрює суддю з Донеччини у причетності до рейдерства у столиці

СБУ підозрює суддю з Донеччини у причетності до рейдерства у столиці

Укрінформ
Судді Мар`їнського райсуду Донецької області повідомлено про підозру у сприянні рейдерському захопленню столичних об’єктів державної, комунальної та приватної власності.

Про це повідомляє прессцентр СБУ.

“Міжрегіональну групу рейдерів, до якої причетний суддя, співробітники СБУ викрили в серпні 2019 року. До угруповання також входили представники судових органів, адвокати та колишні працівники юстиції. Використовуючи підроблені документи та ключі доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зловмисники здійснювали незаконну перереєстрацію власності. Загалом вони встигли завдати збитки державі та бізнесу на майже півтора мільярда гривень”, - йдеться у повідомленні.

Як встановила СБУ, внаслідок дій посадовця відбулось незаконне відчуження майна на понад 164 мільйони гривень.

Читайте також: Класичного рейдерства зараз значно менше, ніж два-три роки тому - Малюська

Зокрема встановлено, що суддя Мар`їнського райсуду головував у справі про відчуження будівлі для паркування у центрі Києва. Знехтувавши процесуальними нормами, він постановив відібрати у законного власника приміщення площею 226 квадратних метрів.

Наразі судді повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1, ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу України.

Раніше Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою шістьом його спільникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-