Київ піднявся на 22 позиції у рейтингу найдорожчих міст світу – The Economist

Київ піднявся на 22 позиції у рейтингу найдорожчих міст світу – The Economist

Укрінформ
Українська столиця піднялася на 22 позиції в рейтингу найдорожчих міст світу Worldwide Cost of Living 2020.

Відповідний список представило видання The Economist.

"Столиця України, Київ, піднімається на 22 позиції в загальному рейтингу - до 86 місця, що частково пояснюється рекордною врожайністю зерна в 2019 році, що збільшило прибуток від експорту та призвело до зміцнення курсу української гривні до долара США", - йдеться у повідомленні.

Крім того, ціни в Києві зміцнилися через зростання попиту після підвищення мінімальної заробітної плати за останні роки.

Ціни у всіх містах даного рейтингу порівнюють з Нью-Йорком. Індекс цін в ньому встановлюють на рівні 100 пунктів. Індекс Києва за рік зріс на шість пунктів і становить 58 (чим вищий цей показник, тим вищі ціни).

Читайте також: Київ очолив рейтинг найдешевших для туристів європейських міст

Загалом укладачі рейтингу порівняли понад 400 індивідуальних цін на більш ніж 160 продуктів та послуг. Серед них зокрема на їжа, напої, одяг, товари для дому й особистого догляду, оренда житла, транспорт, комунальні послуги, приватні школи, домашніх робітників і відпочинок.

У першу десятку найдорожчих міст у світі увійшли Сінгапур, Гонконг, Осака, Нью-Йорк, Париж, Цюрих, Тель-Авів, Лос-Анджелес, Токіо та Женева.

Найдешевшими містами у рейтингу стали Дамаск, Ташкент, Алмати, Буенос-Айрес, Карачі, Каракас, Лусака, Ченнаї, Банґалор і Нью-Делі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-