Учасники віча на Майдані ухвалили звернення до Президента і Ради

Учасники віча на Майдані ухвалили звернення до Президента і Ради

Фото
Укрінформ
Віче на Майдані Незалежності у Києві проти погодження українською владою "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу завершилося.

Після виконання Державного Гімну учасники акції рушили ходою до Офісу Президента та в урядовий квартал, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники віча пішли до Офісу Президента та в урядовий квартал / Фото: Анатолій Сірик. Укрінформ

Участь у віче взяли кілька тисяч людей. Протягом більш як дві години зі сцени, змонтованої біля стели Незалежності, виступали політики, громадські активісти, військовослужбовці, у тому числі кіборги, звільнений з полону бойовиків Володимир Жемчугов, музиканти.

Спікери висловлювалися проти відведення українських військ на Донбасі, підписання "формули Штайнмаєра" та здачі українських інтересів у боротьбі проти російської агресії.

За результатами віче його організатори зачитали підсумкове звернення, у якому наполягають на недопущенні капітуляції Україною перед російською агресією та закликають, зокрема, не допустити ухвалення жодних рішень, які би спричинили здачу українських інтересів.

Також автори звернення закликають Президента Володимира Зеленського, Верховну Раду та уряд сформувати і впровадити державну політику щодо Росії на окупованих нею територіях на підставі чинного закону України про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

"Донбас і Крим мають повернутися в Україну разом без жодних умов Кремля", - наголосили організатори віча.

Вони також анонсували подібні акції протесту на 14 жовтня, у День захисника України.

Віче, організоване “Рухом опору капітуляції”, проходило під численними національними прапорами, без партійної символіки.

Читайте також: В акції на Майдані взяли участь близько 10 тисяч осіб — поліція

Як повідомляв Укрінформ, за даними поліції, 6 жовтня участь в акції “Зупинимо капітуляцію” на Майдані Незалежності взяли близько 10 тисяч осіб.

Такі акції розпочалися в містах після того, як 1 жовтня Україна, за словами Президента Володимира Зеленського, узгодила на переговорах у Мінську текст "формули Штайнмаєра" та домовилася про початок розведення сил біля Петрівського і Золотого.

За словами Зеленського, формула передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Президент, у новому законі не буде перейдена жодна "червона лінія", і "не буде ніколи жодної капітуляції".

Після того, як низка українських партій, активісти та громадські діячі виступили під час масових акцій з різкою критикою цієї формули, глава держави записав відеозвернення і наголосив, що “ніколи не здасть Україну”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-