“Формула Штайнмаєра”, євробляхи та ринок землі: під Радою мітингують активісти

“Формула Штайнмаєра”, євробляхи та ринок землі: під Радою мітингують активісти

Фото
Укрінформ
У Києві активісти мітингують під Верховною Радою проти підписання Україною "формули Штайнмаєра" та запровадження ринку землі в країні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українські націоналісти, ветерани, волонтери виступають проти будь-якої здачі суверенітету держави Україна як шляхом реалізації “формули Штайнмаєра”... так і розпродажу землі у грабіжницький спосіб олігархам", - заявив перед початком акції представник ВО “Свобода”, депутат Київради Юрій Сиротюк.

Акція проти запровадження ринку землі в Україні / Фото: Олена Худякова. Укрінформ

"Акція має на меті спинити капітулянтські настрої нинішньої, як виявилося, проросійської влади", - заявив своєю чергою представник "Правого сектору".

Активісти вважають, що підписання українською владою "формули Штайнмаєра" та відкриття ринку землі стане капітуляцією перед Росією. "Ми тут, щоб дати владі сигнал: ми готові діяти рішуче, протистояти цьому", - уточнив активіст.

За його словами, загалом вони не проти ринку землі, але це питання необхідно грунтовно опрацювати, "щоб не вклинився російський капітал, щоб росіяни не стали власниками нашої землі".

Тому, як заявили активісти, наразі їхня позиція проти відкриття ринку землі у нинішньому форматі є "радикальною". Активісти хочуть, щоб влада, зокрема, відкликала законопроєкт про ринок, і це питання пройшло широке суспільне обговорення.

Крім того, на свою акції збираються біля Ради власники автомобілів на єврономерах.

Наразі на площі Конституції під парламентом знаходяться понад 150 осіб.

Вони тримають у руках прапори із надписами "АвтоЄвроСила", "Правий сектор", прапори України тощо.

На місці знаходяться правоохоронці, зокрема, поліція діалогу. Неподалік будівлі Ради стоїть пожежна машина та облаштовано сцену.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст так званої "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Читайте також: У Запоріжжі мітингували проти "формули Штайнмаєра"

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Увечері 1 жовтня у центрі Києва відбулася масова акція проти "формули Штайнмаєра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-