Справжня осінь прийшла до Києва лише 18 вересня

Справжня осінь прийшла до Києва лише 18 вересня

Укрінформ
За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, середньомісячна температура повітря вересня у Києві становила +15,9°С, що перевищило кліматичну норму на 2,0°С.

Про це йдеться у повідомленні на сайті обсерваторії.

"Незважаючи на те, що вересень - осінній місяць, метеорологічна осінь розпочалася у Києві лише 18 числа зі зниженням середньодобової температури повітря нижче +15,0°С. За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середньомісячна температура повітря вересня у Києві становила +15,9°С, що перевищило кліматичну норму на 2,0°С", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вересень був дуже контрастним: середньодекадні температури першої та другої декад виявилися вищими за кліматичну норму на 4,1°С та 2,1°С відповідно, а третя декада була по-справжньому осінньою – її температура на 0,3°С нижча за норму.

Читайте також: Жовтень принесе в Україну +25° і дощі

Найспекотнішим днем було 3 вересня, коли максимальна температура досягла +31,3°С, а найхолоднішим – 24 вересня, коли мінімальна температура опустилася під ранок до +2,0°С.

На проспекті Науки випало 22 мм опадів, що становить лише 47 % кліматичної норми, тобто уже четвертий місяць поспіль виявився скупим на опади, додали в обсерваторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-