Фестиваль світла й медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival стартував у столиці

Фестиваль світла й медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival стартував у столиці

Фото, відео
Укрінформ
Третій міжнародний фестиваль світла й медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival (KLF) стартував у Києві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

28 і 29 вересня медіа-художники з усього світу будуть змінювати міський простір за допомогою світлових інсталяцій. Будівля Київської міської державної адміністрації перетворилася на велетенський екран для конкурсу 3D-відеомапінгу.

Яскравою подією фестивалю стане запуск "Променю мрій", основою для якого стали 100 000 дитячих малюнків, зібраних з усієї України в турі "Моя дитяча мрія". Робота об’єднає в собі 3D-мапінг і технології доповненої реальності AR. "Промінь мрій" створений переможцями KLF-2017 анімаційною студією SKILZ та студією AR Live Animation для благодійного проєкту 1+1 медіа "Здійсни мрію".

Фестиваль світла й медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival/Фото: Анатолій Сірик

У міжнародному конкурсі 3D-відеомапінгу змагалися медіа-художники з дев’ятнадцяти країн, серед яких такі віддалені від України країни, як Бразилія, Індонезія, Китай, Колумбія, Таїланд, Чилі та Японія. Цього року участь у конкурсі 3D-відеомапінгу беруть представники з понад 20 країн світу.

Читайте також: У столиці триває виставка Photo Kyiv Fair 2019

За попередні два роки KLF посів важливе місце на фестивальній карті України і став невід’ємною частиною культурного життя столиці. З кожним роком він збирає все більше глядачів — у 2018 фестиваль відвідало понад 220 тисяч киян та гостей столиці.

На час організації та проведення Kyiv Lights Festival перекритий транспортний рух на ділянці вулиці Хрещатик із 21:00 27 вересня до 07:00 30 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-