Проблемні недобудови: у КМДА сталися сутички, Кличко звернувся до Зеленського

Проблемні недобудови: у КМДА сталися сутички, Кличко звернувся до Зеленського

Укрінформ
Члени комісії Київської міської держадміністрації із вирішення проблемних питань по об’єктах незавершеного будівництва заявляють про погрози та тиск.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Проведення у КМДА чергового засідання комісії з вирішення проблемних питань по об’єктах незавершеного будівництва супроводжувалося сутичками і погрозами на адресу членів комісії", - йдеться у повідомленні.

Комісія у своїй заяві стверджує, що "група радикально налаштованих громадян прорвалася у будівлю КМДА та здійснила кілька спроб штурму кімнати для засідань". Із метою зриву зібрання були влаштовані сутички в коридорі, під час яких постраждали представники комісії та працівники КМДА.

"Протестувальники застосовували силу (причому навіть проти жінок), вигукували образи, провокували дії у відповідь, погрожували, викликали поліцію "для захисту прав" та всіма можливими способами перешкоджали роботі засідання", – зазначається у заяві.

На порядку денному засідання, який був опублікований у відкритому доступі на сайті КМДА, стояли питання підключення шести житлових комплексів до інженерних мереж. Попередньо комісія КМДА запросила представників інвесторів, постачальних організацій, райадміністрацій, профільних департаментів, СБУ та Національної поліції з тим, щоб обговорити та вирішити питання порядку денного. Представники всіх шести житлових комплексів були присутні на засіданні і брали участь у розгляді запланованих тем.

Комісія з вирішення проблемних питань по об’єктах незавершеного будівництва звертає увагу на те, що це - не перша спроба силового тиску з боку радикально налаштованих громадян. Члени комісії та працівники департаментів КМДА заявляють, що отримують постійні погрози телефоном і побоюються за своє здоров’я та життя. На їхню думку, метою радикально налаштованих громадян є зрив діалогу між постраждалими інвесторами та міською владою. Вони не пропонують жодного правового рішення, а вимагають грубо порушувати закон в ім’я їхніх інтересів, зауважують у комісії.

Члени комісії звертають увагу на те, що більшість питань від постраждалих інвесторів не перебувають у компетенції міської влади, а спрямовані до правоохоронних органів. Натомість правоохоронці відмовляються брати участь у засіданнях комісії та відповідати на запитання постраждалих інвесторів про долю сплачених за житло коштів.

Читайте також: Суд заарештував 14 житлових комплексів Войцеховського у Києві

Відсутність правових механізмів та цільового фінансування не дозволяє КМДА взяти на баланс і добудувати об’єкти незавершеного будівництва. Так звані "будинки Войцеховського" є речовими доказами у кримінальних справах. Міська влада не може ухвалювати рішення щодо означеного майна і не може забезпечити відновлення прав постраждалих інвесторів, поки не змінено законодавство. Усвідомлення того, що проблема не вирішується швидко і в одному кабінеті, вводить частину інвесторів у розпач та підігріває протестні настрої, на яких відкрито паразитують провокатори, додали в КМДА.

Київський міський голова Віталій Кличко уже звернувся до Президента та Прем’єр-міністра з пропозицією правового врегулювання проблеми об’єктів незавершеного будівництва.

Члени комісії закликали "припинити маніпуляції, тиск та протиправні дії щодо членів комісії, представників КМДА та підприємств міста Києва". Така поведінка окремих осіб є неприпустимою у цивілізованій державі, зазначається в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-