У Києві світло можуть вимкнути 21 боржнику: серед них водоканали і медзаклади

У Києві світло можуть вимкнути 21 боржнику: серед них водоканали і медзаклади

Укрінформ
ПАТ "Київобленерго" протягом 23–25 вересня відімкне від електропостачання 21 абонента-боржника у восьми різних районах Київської області, якщо споживачі не врегулюють питання заборгованості.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Київобленерго.

"Київобленерго як оператор системи розподілу Київщини зобов’язаний виконати вимогу постачальника та протягом 23–25 вересня відімкнути від живлення 21 абонента-боржника у різних районах області", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, компанія-постачальник електричної енергії ТОВ «Київська обласна енергопостачальна компанія» надіслала до Київобленерго заявки на відключення від системи електропостачання соціально значущих організацій, установ та підприємств, які діють у різних районах Київської області. Серед об’єктів на відключення – водоканали, житлово-комунальні господарства та медичні заклади.

Читайте також: Нафтогаз заявляє, що опалювальний сезон у Києві під загрозою

"Щоб уникнути відключення, клієнтам необхідно звернутись до постачальника електроенергії "Київська обласна енергопостачальна компанія" та врегулювати питання заборгованості. Постачальник може відкликати заявку на відключення, і в такому разі відповідні абоненти не будуть знеструмлені", - пояснили у компанії.

У Київобленерго додали, що закон «Про ринок електричної енергії» накладає на оператора системи розподілу (ОСР) зобов’язання невідкладно виконувати заявки енергопостачальних компаній на знеструмлення боржників. Це є таким самим обов’язком ОСР, як і розподіл електроенергії мережами, експлуатація і ремонт енергетичного обладнання та електромереж. Невиконання оператором системи розподілу заявки на відключення абонента є порушенням закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-