У Києві за два роки замінили на LED понад 12 тисяч світильників - Кличко

У Києві за два роки замінили на LED понад 12 тисяч світильників - Кличко

Відео
Укрінформ
За два попередніх роки у столиці замінили понад 12 тисяч світильників.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у себе на сторінці у Facebook.

"Ми продовжуємо робити Київ ще красивішим та комфортнішим. Зокрема, дбаємо про те, аби столиця була освітленою і безпечною. Тривають роботи із заміни старого освітлення на нові енергоефективні LED-світильники на вулицях, магістралях, бульварах та мостах, прибудинкових територіях, у парках і скверах міста", - зазначив Кличко.

За його словами, цими днями, зокрема, встановлюють нове освітлення на Відрадному проспекті. Також тривають роботи на проспектах Перемоги і Григоренка, Харківському шосе, на розв’язках біля метро "Харківська", "Позняки", "Осокорки" та "Славутич". На вулицях Макіївській, Теодора Дрейзера, Гната Юри, Драгоманова та інших.

Читайте також: Консультації Кличка з лідерами фракцій щодо розпуску Київради пройдуть наступного тижня

"Тільки у 2019 році вже облаштували сучасне та енергоефективне LED-освітлення на понад 30 вулицях столиці. В планах - до кінця року замінити світильники також в Маріїнському парку, парку “Міський сад”, у Пущі-Водиці, на алеї Героїв Крут та алеї бульвару Дружби Народів. Загалом цього року плануємо замінити у столиці близько 20 тис. світильників", - підкреслив він.

Кличко повідомив, що за два попередніх роки замінили понад 12 тисяч світильників. Він додав, що LED-світильники – це не тільки сучасне яскраве освітлення, а й надалі - значна економія для міського бюджету. Так, нове освітлення дозволяє заощадити близько 30-40% на споживанні електроенергії.

За його словами, на витратах електроенергії минулого року місто зекономило майже 11 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-