Кабмін погодив звільнення Кличка з посади голови КМДА

Кабмін погодив звільнення Кличка з посади голови КМДА

Оновлено
Укрінформ
Кабінет міністрів України погодив звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Про це у Facebook повідомив народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

“Тільки що Кабінет Міністрів України прийняв рішення про погодження звільнення Віталія Кличка з посади керівника Київської міської державної адміністрації. Як на мене, це є наступ на місцеве самоврядування і дуже неправильне рішення", - зазначив він.

Згодом під час брифінгу за підсумками засідання уряду цю інформацію підтвердив Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звернулися з поданням до Офісу Президента про звільнення пана Кличка з посади, яку він зараз обіймає", - сказав він.

Читайте також: Рябошапка звільнив прокурорів чотирьох областей

Як повідомляв Укрінформ, 24 липня Кабінет міністрів отримав лист від Офісу Президента з проханням направити подання на звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. Однак тодішній уряд Володимира Гройсмана відмовився розглядати звільнення Кличка з посади голови КМДА.

Конституційний суд у 2003 році визначив, що Президент зобов'язаний призначати на посаду голови КМДА обраного киянами мера.

"Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою, яка Президентом України призначається головою Київської міської державної адміністрації", - йдеться у рішенні КC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-