Протестувальники заблокували дорогу біля столичного кінотеатру

Протестувальники заблокували дорогу біля столичного кінотеатру "Київ"

Фото
Укрінформ
Станом на 22:30 під кінотеатром Київ на Великій Васильківській біля двох сотень громадян заблокували проїзну частину, протестуючи проти закриття кінотеатру.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

Протестувальники скандують "Київ - це не ТРЦ", "Руки геть від культури", "Хочемо кіно, а не ТРЦ".

Як повідомив Укрінформу один з членів ініціативної групи акції, режисер монтажу Микола Казаркін, акцію було зареєстровано в КМДА, активісти знаходилися в кінотеатрі весь день, але рішення перекрити дорогу прийняли ввечері після того, як відбулася сутичка з представниками муніципальної поліції. 

Читайте також: У кінотеатрі "Київ" сталася сутичка між муніципальною вартою і активістами

"Ми не виступаємо конкретно за чинного орендаря, проти майбутнього - так.  Зараз іде судовий процес чинного орендаря, справа розглядається в господарчому суді. Я живу в центрі міста, з дитинства відвідував цей кінотеатр, сюди приходять студенти лінгвістичного університету, для яких відбувалися спеціальні покази.

Під кінотеатром "Київ" продовжується акція протесту \ Фото: Natalia Molchanova, Ukrinform

За останні роки в Києві закрилося дуже багато кінотеатрів "Дружба",  "Аврора", "Орбіта",  "Кінопанорама", "Україна", Маяк", "Будівельник", "Тампере", "Братислава", кінотеатр ім. Гагаріна "Салют",  "Пролісок", "Зоряний", - розповів Казаркін.

На місці події присутні кілька співробітників поліції, які не втручаються в перебіг подій. Будівля кінотеатру зачинена. За словами активістів, у ній перебуває муніципальна поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-