Як я перестав бути жертвою: у столиці нагородили переможців дитячого конкурсу

Як я перестав бути жертвою: у столиці нагородили переможців дитячого конкурсу

Укрінформ
Переможців конкурсу дитячих письмових робіт “Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою” - а це п’ять школярів з різних регіонів України, яких обрало незалежне журі, - нагородили 3 червня у Києві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу

“Наша кампанія проти кібербулінгу з’явилась під час фестивалю Docudays UА у березні, темою якого цього року були права людини та інтернет. Ця тема, за останнім дослідженням ЮНІСЕФ, торкається кожної п’ятої дитини. Тобто кожна п’ята дитина зазнавала цькувань у соціальних мережах. Для нас важливо пояснити, що таке кібербулінг, донести цю інформацію до якомога більшої кількості людей, створити продукт, який був би корисний тим, хто стикається з цією проблемою”, - наголосила координаторка правозахисного департаменту Docudays UA Ксенія Шиманська під час церемонії, що відбулася в Українському кризовому медіа-центрі.

За її словами, першим продуктом кампанії стала брошура, що розповідає, що таке кібербулінг, які є його види і містить контакти, куди звертатися по допомогу.

“Ми також провели конкурс серед дітей, які написали, як вони впорались із ситуацією кібербулінгу, і продовжуємо цю кампанію створенням анімаційних документальних роликів, в основі яких будуть історії переможців, які розкажуть, що таке кібербулінг і як з ним боротися. Ми плануємо також масштабну рекламну кампанію і зараз — у пошуках фінансування на неї. Вона так само буде присвячена цій темі”, - сказала Шиманська.

Вона додала, що другий етап кампанії буде присвячений юридичному супроводу випадків кібербулінгу, починаючи від юридичного консультування і завершуючи розглядом справ у суді.

Як зазначив член Управлінської ради фестивалю Docudays UA, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко, інколи ситуації поєднують фізичний і кібербулінг, часом вони приховуються адміністраціями навчальних закладів і навіть відбуваються на рівні цих адміністрацій.

“Кожна дитина має бути однаково захищена. Вона не може піддаватися жодному дискримінаційному впливу, одним з яких є кібербулінг, що межує з жорстоким або принизливим поводженням”, - наголосив Павліченко.

Він поінформував, що Українська Гельсінська спілка, яка має приймальні у всіх обласних центрах, надаватиме консультативну підтримку щодо подібних ситуацій в окремих випадках - адвокатський супровід у судах, зокрема і в Європейському суді з прав людини.

Павліченко вручив переможцям подарунки - планшети та почесні грамоти.

“Це передовсім подяка за те, що ви правильно побачили ту больову точку, яка існує в шкільному середовищі, в інтернет-середовищі, яка є загрозою для фізичної і психологічної цілісності дитини і може спричинити різні наслідки”, - зазначив він.

Читайте також: З початку року суди розглянули 121 справу про булінг

У конкурсі “Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою” перемогли Марта Новосад із твором “Добродій Нокс” (село Підгайці, Волинська область); Лада Лісовенко з твором “Історія про Кіберображульку” (м. Кропивницький, Кіровоградська область); Тетяна Захарченко з твором “Лісова Біда” (м. Запоріжжя); Катерина Кусмарова з твором “Кібербулінг” (м. Харків); Дмитро Федоренко з твором “Кібербулінг” (смт. Доманівка, Миколаївська область).

Всеукраїнський дитячий конкурс письмових робіт “Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою” був оголошений Docudays UA спільно з Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України та Громадською спілкою “Українська анімаційна Асоціація “УанімА”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-