На

На "мосту Кличка" встановлять суперброньоване скло

Укрінформ
Скляні панелі на новому велосипедною-пішохідному мосту від парку “Володимирська гірка” до Арку дружби народів залишаться, але їх додатково захистять ще одним шаром - суперброньованим склом.
Про це заявив мер Києва Віталій Кличко сьогодні, 31 травня, під час огляду мосту, повідомляє прес-служба КМДА.

“Скло на мосту залишиться. Ми знімемо захисну змінну плівку і замість неї, додатково до міцної конструкції скляних елементів, буде ще один шар суперброньованого скла. Воно не повинно дряпатися, але, якщо і з’являтимуться подряпини, їх можна буде полірувати”, - сказав мер, додавши, що “деякі технології, зокрема зі склом, ми застосували вперше, тому, вже на практиці, розуміємо, що треба вдосконалити”. За його словами, обмежувальні паркани знімуть за кілька днів, “і всі матимуть доступ до оновлених скляних елементів нашого мосту”.

Читайте також: На "мосту Кличка" скляні панелі загородили парканом - проведуть перевірку

Оглянувши скляні елементи покриття мосту, що зараз тимчасово огороджені, мер заявив, що скло безпечне. Але через проблеми зі змінною захисною скло-плівкою, яка страждає і від вандалів, і від великого напливу людей, її вирішили замінити ще одним шаром товстого суперброньованого скла. За словами мера, до робіт із оновлення скляних елементів наразі залучені найкращі фахівці, зокрема, й іноземні.

Як повідомлялося, через день після відкриття пішохідно-велосипедного мосту з’явилися тріщини на змінному захисному шарі скло-плівки на деяких фрагментах скляної підлоги. У мерії одразу заявили, що головна версія - акт вандалізму. Втім саме під час заміни захисного скла-плівки у присутності журналістів з'явилися тріщини ще на одному склі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-