Верхній шар нового

Верхній шар нового "мосту Кличка" можуть замінити на броньоване скло

Фото
Укрінформ
За приблизними підрахунками у святкові дні на новому пішохідно-велосипедному мосту одночасно знаходилось від 8 до 15 тисяч осіб.

Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Цей пішохідно-велосипедний міст, що з’єднує парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів, викликав захоплення киян і неймовірний ажіотаж. Ми навіть не очікували, що буде така величезна кількість відвідувачів. Відкриття відбулося на свято, День Києва, тож десятки тисяч киян і гостей столиці вже побували на мосту", – розповів Спасибко.

За його словами, на наступний день після відкриття пішохідно-велосипедного мосту з’явилися тріщини на захисному шарі склоплівки на деяких фрагментах скляної підлоги. Головна версія цього – акт вандалізму.

Читайте також: Пошкоджене скло на пішохідному мосту в Києві вже відновили — Кличко

"Я сподіваюсь, що правоохоронці знайдуть вандалів, які завдали шкоду новому туристичному об’єкту. А подібні дії недоброзичливців більше не повторяться. Наразі поліція відкрила кримінальне провадження. Основне ж – гартоване скло – не постраждало. 1 метр квадратний такої скляної підлоги витримує навантаження в 1150 кг. Наразі триває процес заміни верхнього шару – захисної склоплівки. Пошкоджені елементи вже замінили. Плівку на інших фрагментах підлоги теж для перевірки знімають і ще раз обробляють герметиком", – зазначив заступник голови КМДА.

Олександр Спасибко: «У святкові дні на пішохідно-велосипедному мосту одночасно знаходилось від 8 до 15 тисяч осіб» / Фото: kyivcity.gov.ua

Він наголосив, що на мосту відбувається постійний науково-технічний супровід і ведуться регламентні роботи, і додав, що якщо продовжаться акти вандалізму, можливий варіант заміни верхнього шару склоплівки на броньоване скло.

Водночас заступник голови КМДА спростував чутки про можливе будівництво ТРЦ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-