Кличко обіцяє, що захисне скло на новому мосту відновлять протягом доби

Кличко обіцяє, що захисне скло на новому мосту відновлять протягом доби

Укрінформ
Захисне скло-плівку, що пошкодили вандали на двох елементах скляної підлоги нового пішохідного мосту у столиці, відновлять протягом доби.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час спілкування з киянами на мосту, оглянувши місце вандалізму, інформує КМДА.

«Друзі! Ми зараз з фахівцями оглянули пошкоджені елементи скляної підлоги. З того, що з‘ясували попередньо: вандали пошкодили захисне скло-плівку на двох фрагментах скляної підлоги. Основне – гартоване скло – не постраждало. І зараз ми це продемонстрували. Пошкоджені ж елементи замінять протягом доби. Але боляче, коли гарні об‘єкти страждають від «розваг» тих, хто не любить наше місто. І нічого не створює, а знищує те, що створюють інші», – сказав мер Києва.

Він звернувся до людей, яких було дуже багато на мосту, з тим, аби кияни повідомляли про відомі їм акти вандалізму в місті.

«Давайте боротися з цим разом. Адже всі гарні об‘єкти ми створюємо для мешканців Києва, для краси і комфорту нашого міста», – сказав мер.

Він зауважив, що багатошарове гартоване скло, що встановлене під захисним склом-плівкою, – неушкоджене.

За словами експертів, які разом з мером перевіряли скляну поверхню, шкода, нанесена її елементам, заподіяна умисно.

Читайте також: Кличко: Вандалізм на скляному мосту - кримінал, який отримає жорстку відповідь

Мер також зазначив, що окрім камер спостереження, що встановлені на мосту, додаткові засоби відеоспостереження встановлять і знизу, під мостом.

«Через масовий потік людей прослідкувати за кожним неможливо. Якщо хтось зможе зафіксувати дії вандалів, які руйнують те, що ми створюємо для киян, думаю, ми можемо говорити і про певні премії для небайдужих мешканців міста. Бо ми повинні спільно берегти нашу столицю», – підкреслив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 25 травня, за участю мера столиці Віталія Кличка відбулося відкриття пішохідно-велосипедного мосту, що з’єднує парк “Володимирська гірка” з аркою Дружби народів.

Проте вже 26 травня Вартові Еспресо поінформували, що на новому мості тріснули два скла і проводиться евакуація людей.

На сторінці dtp.kiev.ua у Facebook повідомлялося, що хулігани вночі знизу обстріляли з нарізної зброї новий міст, і скло пішло тріщинами.

У відділі комунікації поліції Києва Укрінформу заявили, що правоохоронці проведуть перевірку інформації щодо обстрілу скляного пішохідного мосту.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-