У Києві відкрили

У Києві відкрили "скляний" пішохідний міст

Фото, відео
Укрінформ
У суботу, 25 травня до Дня Києва за участю мера столиці Віталія Кличка відбулося відкриття пішохідно-велосипедного мосту, що з’єднує парк “Володимирська гірка” з Аркою дружби народів.
Як повідомляє кореспондент Укрінформу, мер Києва пройшовся зі своїм братом, українським боксером Володимиром Кличком новим мостом разом з сотнями киян, який прийшли на урочисту подію. Дехто з киян проїхався мостом на велосипедах.

Кличко презентував киянам новий міст та розповів історію будівництва нового туристичного об’єкту Києва.

«Цей пішохідний міст з’єднує парк Володимирська гірка та парк «Хрещатий». Плани побудувати цей міст були ще більше ста років тому, і я дуже радий, що врешті решт ми змогли реалізувати плани багатьох поколінь. Будівництво мосту тривало 5 місяців. В грудні ми почали, і зараз кінець травня відкриваємо як і обіцяли на День нашого міста наш один із найважливіших туристичних об’єктів. Я практично щодня приїжджав сюди і перевіряв як тривають роботи, і можу чітко сказати, що цей міст будувала вся Україна. Більше тисячі працівників долучилися до будівництва цього мосту, і одні були з Запоріжжя, інші з Дніпра, зі Львова, Конотопу, Рівного, Києва. І праця над цим мостом об’єднала всіх наших українців. Працювали 24 години на добу без перерви», - розповів Кличко.

Читайте також: Кличко під час ранкової пробіжки привітав киян з Днем міста

Мер наголосив, що цей міст на 90% побудований з наших українських матеріалів, «тільки дві складові - ванти і шви з Німеччини».

«Було багато спекуляцій чи потрібен цей міст, чи непотрібний, але я переконаний, що ця локація стане по справжньому візитівкою нашого міста. Я можу чітко сказати, що таких об’єктів в Україні ще не втілювали», - підкреслив Кличко.

У Києві відкрили новий пішохідний міст, що з’єднує два туристичні маршрути Фото: Євген Любімов

Також, за його словами, будівництво мосту обійшлося у 275 мільйонів гривень, будівництво фонтану, благоустрій територій і прокладання мереж — близько 90 мільйонів, укріплення схилів — 55 мільйонів гривень. Загальна вартість робіт близько 400 млн грн. "Щоб не було спекуляцій, всі витрати будуть перевірені Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз.», - сказав він.

Міст має довжину 212 метрів, ширина - від 6 метрів у регулярних зонах до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід зроблено з бетону, заліза та скла. Архітектурно-планувальною частиною проекту будівництва мосту передбачені пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, сучасне освітлення, відеоспостереження.

На мосту влаштовані оглядові майданчики, звідки відкриватимуться вид на Дніпро, панорами Лівобережжя та історичного Подолу. Мер Києва разом з братом Володимиром також перевірили на міцність скляну підлогу на мосту. Мер запевнив, що скло витримує понад тисячу кілограм на один квадратний метр навантаження і запевнив, що міст є цілком безпечним.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 25 травня, столиця відзначає День міста. У зв'язку зі святковими заходами 25-26 травня очікується обмеження руху на деяких вулицях міста. Крім того, можливі зміни у роботі столичного метрополітену.

До Дня Києва міська влада підготувала 26 різноманітних спортивних, мистецьких і благодійних подій, а родзинкою свята стане концерт легендарного гурту «Space» Дідьє Маруані у супроводі симфонічного оркестру та хору Національної оперети України. До програми також увійшли два проекти – переможці Громадського бюджету: Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик» і Фестиваль «Radioday free open air».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-