Очищення води з-під кранів — Київ відмовляється від хлору

Очищення води з-під кранів — Київ відмовляється від хлору

Укрінформ
Київ готується впроваджувати новітні та ефективні методики знезараження води.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Щодня жителі Києва, ми з вами, використовуємо близько 700 мільйонів літрів води. До того, як потрапити у наші крани, вода проходить надзвичайно складні й багатоетапні процеси очищення. Вода з трьох джерел – Дніпра, Десни та артезіанських свердловин – піднімається на Дніпровську та Деснянську станції, де відбувається її обробка. На водопровідних станціях "Київводоканал" для знезараження води застосовується – хлор-аміачний метод. Хлорне господарство впроваджувалось для знезараження на київських станціях ще в середині минулого століття. На той період це була оптимальна методика. Але в нинішніх умовах, через десятки років, коли існують більш прогресивні методики, експлуатація хлорного господарства не лише недоцільна, а, насамперед, – небезпечна, його системи морально і технічно застаріли. Наприклад, після активного будівництва житлових масивів, хлорне господарство Деснянської водопровідної станції опинилось посеред житлових масивів", – повідомив Пантелеєв.

Читайте також: У Києві планують підвищити тарифи на воду

Він зауважив, що вже зараз "Київводоканал" провів тестування нової методики – діоксиду хлору на Дніпровській станції. Тестування пройшли успішно і сьогодні є перспектива впровадження більш ефективної технології порівняно з хлором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-