Кінотеатру “Київ” знайшли нового орендаря

Кінотеатру “Київ” знайшли нового орендаря

Укрінформ
Столиця підписала договір із товариством з обмеженою відповідальністю «Сінема-Центр» про передачу майна територіальної громади міста Києва в оренду.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак, повідомляє прес-служба КМДА.

«Кінотеатр «Київ» має грандіозний потенціал. Це – культова споруда у самісінькому центрі міста, яка має як історичну, так і естетичну цінність для столиці. Тому ми очікуємо, що за нового орендаря, із яким уже підписано договір, наш кінотеатр отримає друге дихання, при цьому, звісно, залишиться зі своїм мистецьким спрямуванням», – повідомив Володимир Слончак.

За його словами, орендна плата, визначена за результатами відкритого конкурсу шляхом аукціону від 15 квітня, становить 2 мільйони 119 тисяч 253 гривні без ПДВ. Зобов’язання орендаря по сплаті орендної плати забезпечуються у вигляді авансової орендної плати в розмірі не менше ніж орендна плата за два місяці.

Об’єктом оренди, згідно з договором, є нежитловий будинок загальною площею 7 376,30 кв. м, у тому числі підвал – 649,20 кв. м, цоколь – 1805,9 кв. м, 1 поверх – 2096,7 кв. м, 2 поверх – 1982,90 кв. м, 3 поверх – 841 кв. м.

«Тож протягом 30 днів ми плануємо побачити презентацію подальшої роботи кінотеатру від його нового орендаря «Сінема-Центр», – додав Володимир Слончак.

Як повідомляв Укрінформ, при проведенні конкурсу 15 квітня в КМДА зазначалося, що попередній орендар ні на етапі вивчення попиту, ні після публікації оголошення про порядок проведення конкурсу документів на участь у ньому не подавав. В аукціоні взяли участь 5 організацій, переможцем стало ТОВ “Сінема-Центр”.

У зв’язку з закінченням 4 січня 2019 року терміну дії договору оренди цілісного майнового комплексу Культурний центр “Кінотеатр “Київ” 3 жовтня 2018 року звернувся до Департаменту комунальної власності міста Києва з листом з проханням подовжити строк дії оренди на 10 років. Станом на 28 грудня дирекція кінотеатру не отримала офіційної відповіді від КМДА.

У грудні директор департаменту культури Діана Попова заявила, що “Київ” перейде у власність КП “Київкінофільм”.

Читайте також: Кінотеатр “Київ” обстоюватиме свої права в суді

У січні директор Департаменту комунальної власності Андрій Гудзь повідомив, що буде проведений тендер з пошуку нового орендаря. Водночас дирекція кінотеатру зверталася по допомогу до ЗМІ та громадськості, аби не допустити припинення роботи закладу.

На сайті КМДА було зареєстровано петицію щодо продовження київською владою договору оренди з ТОВ “Культурний центр “Кінотеатр “Київ”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-