Київську “Летючу тарілку” хочуть зробити архітектурним прецедентом

Київську “Летючу тарілку” хочуть зробити архітектурним прецедентом

Укрінформ
У Києві презентували авторський проект оновлення відомої столичної пам’ятки архітектури модернізму - “Летючої тарілки”  на Либідській площі.

Проект представив автор початкового проекту будівлі Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації Флоріан Юр’єв спільно з групою архітекторів з ініціативи SaveKyivModernism, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив архітектор Слава Балбек, поетапними кроками у реставрації "Летючої тарілки" є відновлення її архітектурної цінності, розширення функціонального призначення, модернізація концертної зали, а також збереження та відновлення архітектурних рішень благоустрою.

"Ми вже провели аналіз та дослідження початкового проекту і маємо відтворити всі принципи та елементи, щоб зробити його таким, яким він був. Він має бути живим прикладом київського модернізму. Мета - підштовхнути сучасний Київ до наслідування найкращих світових тенденцій, до наслідування історичних цінностей. Я впевнений, що цей проект буде успішний, і ми завершимо його, відновимо фасад, відновимо історичну цінність і запустимо цю концертну залу", - сказав Балбек.

За його словами, це має бути успішним прецедентом для інших будівель, які перебувають у занепаді.

Читайте також: Пішохідно-велосипедний міст у Києві будують за українським проектом

Флоріан Юр’єв зазначив, що проект ставить за мету не знищення, не реставрацію, не реконструкцію, а просто відновлення об'єкта в його початковому вигляді, з деякими поліпшеннями, які дозволяють сучасні можливості.

“Летючу тарілку” збудували в 1978 році. У 2017-му її хотіли перетворити на вхідну групу торговельно-розважального центру “Ocean Mall”. Однак категорично проти такого рішення виступив Флоріан Юр’єв. Тоді він здобув підтримку громадськості Києва, завдяки чому проблема набула розголосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-