У Києві відкрили меморіальну дошку на честь

У Києві відкрили меморіальну дошку на честь "кіборга" Ігоря Брановицького

Фото
Укрінформ
На будівлі Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер» відкрито меморіальну дошку на честь Героя України Ігоря Брановицького, випускника 9-го класу 1991 року.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У заході взяли участь мати Героя Ніна Брановицька, учні та педагоги, побратими й військовослужбовці, громадськість.

Ігор Брановицький – учасник Революції гідності. У серпні 2014 року був мобілізований як доброволець, з жовтня 2014 року перебував у зоні АТО, проходив військову службу у 90-му окремому десантному штурмовому батальйоні «Житомир» 81-ї десантно-штурмової бригади.

Під час оборони Донецького аеропорту Брановицький виніс на собі з нового терміналу поранених побратимів і повернувся назад, але був захоплений у полон. За словами очевидців, добровільно визнав себе кулеметником, якого розшукували бойовики.

Читайте також: У Києві відкрили меморіальну дошку на честь оперної співачки Мірошниченко

21 січня 2015 року після тривалих тортур і знущань у полоні Брановицького застрелив російський терорист із Ростова-на Дону Арсен Павлов на прізвисько «Моторола».

За виняткову особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Ігорю Брановицькому присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (23 серпня 2016, посмертно), його нагороджено орденом «За мужність» III ст. (23 травня 2015, посмертно), орденом «Народний Герой України» (2015, посмертно), нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (2015, посмертно).

Похований герой на Берковецькому кладовищі у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-