"Безсмертний полк" у Києві: поліція нагадує про заборону комуністичної символіки

Відео
Укрінформ
У Києві у марші "Безсмертного полку", як наразі анонсовано, братиме участь понад 5 тисяч осіб, порядок забезпечуватиме близько двох тисяч правоохоронців.
Про це заявив очільник столичної поліції Андрій Крищенко, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«Наразі анонсовано, що у марші візьмуть участь понад п’ять тисяч осіб. З розрахунку заявленої кількості учасників буде визначатися і чисельність правоохоронців, залучених до охорони публічної безпеки. Минулоріч правопорядок під час проведення вказаної акції забезпечували близько двох тисяч поліцейських, тож цього року також орієнтуємося на таку ж кількість залученого особового складу», - повідомив Крищенко.

Водночас він наголосив, що поліція Києва готова забезпечити правопорядок під час проведення заходів 8 і 9 травня.

«Ми зробимо все для того, аби акції вшанування пам’яті загиблих під час Другої світової війни українців пройшли спокійно та без ексцесів. Також до охорони публічної безпеки залучатимуться і представники громадського формування «Муніципальна варта». Впевнений, що спільними зусиллями ми забезпечимо правопорядок у столиці», - додав очільник столичної поліції.

За кілька днів в Україні відзначатимуть два державних свята: 8 травня – День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На ці дати вже заявлено проведення у столиці кількох акцій, у тому числі офіційні державні заходи і марш «Безсмертний полк».

У свою чергу, керівник столичної поліції звернув увагу на недопустимість використання забороненої символіки під час відзначення травневих свят.

«Зважаючи на заяви деяких політиків, я хочу заспокоїти одних та попередити інших громадян: поліція на всі випадки порушення закону реагуватиме одразу і відповідно до чинного законодавства. Тому закликаю утриматися від використання забороненої комуністичної та нацистської символіки», - підкреслив Крищенко.

Очільник столичної поліції зазначив, що "минулого року деякі громадяни свідомо провокували суспільство та правоохоронців, створюючи конфліктні ситуації; сподіваюся, цьогоріч таких випадків не буде".

Читайте також: Курков запропонував провести альтернативну акцію російському "Безсмертному полку"

У поліції також нагадали, що згідно із ч. 1 ст. 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», заборонено використання, поширення та публічне використання комуністичної та нацистської символіки, у тому числі і георгіївської (гвардійської) стрічки.

За порушення цього закону передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-